Kesän drinkkivinkit

13 Kes

Hola Bastardos,

Mahtava päivä takana. Aamusta paiskottiin kaverin kanssa pari erää (voitokasta) tennistä, sit pitkällä lounaalla herraseurassa ja äsken puntti sekä sauna. Nyt sit himassa, läppäri sylissä, kylmä siideri handussa ja jättitelkkarista starttaamassa Suomen hokimatsi. Mut sitä ennen jaarittelu seis ja pikaisesti asiaan.

Tuli viikolla käytyä alan ammattilaisten sessioissa maistelemassa ensi kesän suosikkijuomia. Vaikka ko. päivän ja etenkin illan aikana tuhoutui aivosoluja yhden keskivertoforssalaisen äo:n edestä niin jotain muistijälkiäkin tuosta bakkanaalista jäi.

Mojito!

Tänä kesänä kannattaa kaikkien wanna be -julkkisten ja muiden turhakkeiden päteä seuraavilla juomatiedoilla seduloissa:

  1. Tequila is back. Eli tuo takavuosien ja texmex-buumin suosikkijuoma on tekemässä kovaa paluuta. Jenkeissä se on sitä jo ollut pari vuotta ja nyt sen pitäisi näkyä täällä peräpohjolassakin.
  2. Aasia on myös iso juttu. Käytännössä se tarkoittaa mm. mocktaileja eli alkoholittomia drinksuja. Pienillä vinosilmillä kun sattuu olemaan sellainen geenivirhe (tai siunaus), että brenkku ei oikein sovi ja nuppi menee sekaisin jo parista näkäräisestä.
  3. Maustetut vodkat tekevät myös tuloaan. Pippurit yms. maustavat tuon perusviinan uusiin ulottuvuuksiin ja tuo mukanaan loputtoman määrän uusia drinkkivariaatioita.
  4. Luomu ja reilukauppa ovat tietenkin myös buussipuolella isoja megatrendejä. EU on suuressa viisudessaan laittamassa erilaiset kemialliset väriaineet eli ne surullisen kuuluisat ATSO-värit. Tämä tietenkin on nostanut luonnonmukaiseen värjäykseen soveltuvat raaka-aineet arvoon arvaamattomaan. Ja eka reilun kaupan vodkakin on nyt saatu aikaiseksi. Etelä-Amerikasta roudattuja lekoja oli tarjolla myös bileissä ja kun koko lähipiirini sitä siellä kittasi niin tuon kattavan otannan perusteella voi sanoa, että laatukamaa tuo oli. Maku oli pirun pehmeä ja pyöreä. Skidi miikka kuitenkin siitä, et toi votu ei ollu slaavilaisen perinteen mukaisesti pottupohjainen vaan se oli tislattu kvinoa-hedelmästä.
  5. Marjojen käyttö lisääntyy edelleen ja etenkin marjapohjaiset, votkalla höystetyt Ivanovit eli sorbetin tapaiset pitkät juomat ovat nyt in & pop. Näistä empiiriseen tutkimukseen ja ihmiskokeisiin pohjautuvana varoituksena sanottakoon, et noita imuroidessa ekaks jäätyy leegot, sitten pakkaa koko kaali ihan jäähän ja lopulta ne vie äänen!
  6. Mojitot ovat edelleen trendikkäitä eli niitäkin kehtaa tilata pintapaikoissa. Nyt niitä vaan alkaa saada joka lähtöön eli variaatioita pitäisi riittää.
  7. Maitopohjaiset paukut rulettaa! Valkovenäläisen ja villevallattoman rinnalle puskee uusi sukupolvi eli kaikki maito- ja jäätelöpohjaset pirtelöt, joissa sitten seassa hedelmiä, marjoja ja tiukkaa viinaa. Petollista kamaa eli ”be careful out there”.

Noilla eväillä kesään. Ja muistakaa, et Kaivolla on taas Rip Curlin sponssaamaa settiä aina keskiviikkoisin. Siellä sitten yli 2000 naimaikäistä ja -haluista etsii seuraa viikoittain ja jos on releet kunnossa ja käytös herrasmiesmäistä niin flaksi on taattu.

Go, Suomi, Go!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: