Herrasmiehen matkavinkkejä rantalomalle

24 Kes

Näin kesän kynnyksellä keikkuttaessa ja hiljattaisen rantalomatrippini siivittämänä päätin listata parit pointit siitä, kuinka moderni herrasmies saa imutettua perinteisestä etelänmatkasta eniten tehoja irti.

Kuten kaikki daijuimmatkin tietää, on matkan suunnittelu jo iso osa lomafiiliksen heruttamisessa & reissuhekuman kasaamisessa. Ennakkoplänäämisestä ja lomareissun varaamisesta ei kannata ottaa painetta, etenkin kun yleensä loman lähestyessä on työläiseltä imetty viimeisetkin mehut ja verenpaine sen veran korkeella, et korvissa vinkuu ku hevibändin rumpalilla. Erikseen on ne puunhalaajat, jotka lyö Fjällrävenin repun kaposeen selkäänsä ja suunnistaa jonnekin kusiseen loukkoon ”nauttimaan” paikallisista fiiliksistä ja viboista (eli myssyttelemään). Herrasmies ei toimi näin vaan lyö visan tiskiin ja antaa valmiille paketille tsäänssin. Ja tässä nyt alkuun muutama konkarin tärppi, jotka on syytä pitää kaalissa, kun ryhtyy relaa lööbausmatkaa varaamaan:

 • Jos matkaoppaassa tai netissä mainitaan, et paikka on lapsiystävällinen niin vältä mestaa kuin ruttoa. Kiljuvat pikkuriiviöt ja niiden elämään kyllästyneet vanhemmat eivät sovi kuvaan rentouttavasta stressinpoistolomasta. Asian voi myös alustavasti taklata siten, ettei mene chillauslomalle koulujen kesäloman aikaan. Siksi ite löhöilin juuri toukokuun vikan viikon Välimeren lämpimässä syleilyssä.
 • Pakkaa messiin monitoimiveitsi (ruumaan!), jossa on vinkkupullon avaaja. Romanttisen piknikillallisen auringonlaskussa saa lipsahtamaan näppärästi tahattoman komiikan puolelle, kun alkaa nyrhäämään punkkuflindaa auki kertakäyttöveitsellä.

Parga @ Kreikka

Sitten kun saat hilattua itses ja daamisi kohteeseen, on hyvä toteuttaa (tai ainakin pitää mielessä) seuraavat pointit:

 • Syö siellä missä paikallisetkin. Jos raflassa on suomenkielinen ruokalista niin älä mene. Ja jos sisäänheittäjä huutelee sulle ”Terve terve” jo kymmenien metrien päästä niin marssi takaisin hotlaan, tsiigaa ittees peilistä ja tee jotain radikaalia habituksellesi.
 • Älä siis pukeudu sukka-sandaaleihin, vyölaukkuun, nahkalippikseen yms.
 • Muista käyttää aurinkorasvaa. Rusketus vs. melanooma. Kumpi vai kampi?
 • Osta kaupoista ja rafloista paikallisia herkkuja. Ä„lä siis etsi Finlandia-votkaa ja Lapin Kultaa vaan juo mieluummin Mythosta (Kreetalla), Keoa (Kyproksella), Efestä (Turkissa) jne.
 • Hanki kartta. Muista kuitenkin eksyä pari kertaa lomasi aikana. Silloin löytää aina jostain kumman syystä parhaat mestat. Trust me.
 • Älä puhu politiikasta paikallisten kanssa (tai sukupuolten palkkaeroista matkakumppanisi kanssa)
 • Testaa joka päivä uusi ravintola. Mikään ei ole niin säälittävää, ku perushärköset, jotkja jumittavat hotellin allasbaarissa vetäen siinä kaiken brekkarista illalliseen.
 • Älä sniiduile. Jos mieles tekee rantsulla bisseä niin juo se jäähdytetystä stobesta rantakahvilasta. Älä siis hae pussikaljaa minimarketista ja kisko sit lämmintä vaahtoo kitusiin säästäen sillä sit pari kuppaista egee!
 • Ota alkoholia kohtuudella. Darrapäivät viikon lomalla ovat aika isoja miinuksia.
 • Juo vettä. Pelkällä bissellä ei pysy hengissä ja olokin pysyy huomattavasti freessimpänä.
 • Tee muutakin kuin vain biitsillä/poolilla pötköttelyä. Ota vaikka paikallisbussi lähimpään kaupunkiin puolessa välissä viikkoa tai sellaisena päivänä, kun on pilvisempää. Päivän kaupunkiloma tuo mukavaa vaihtelua löhöilyn lomaan.
 • Ota iisisti. Nuku hyvin, älä ylisuorita ja anna itsellesi lupa vaan olla. Surullisimpia hahmoja on ne, jotka palaavat lomilta silmänaluset tummina ja hermot riekaleina. Loma on lomailua varten ja herrasmiehelle lomailu tarkoittaa lepoa & akkujen latausta.
Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: