Inception

24 Hei

Nyt kolahti ja kovaa. Pari timmaa sit käytiin tsiigaamassa toi Nolanin uusin pätkä ja voi veljet, et pelitti!

Inception

Tota uutuusleffaa on puffattu lähes kaikissa tihrustamissani medioissa eli se on tullut suoraan feissille mm. Hesarin, Nyt-liitteen, YLE:n pääuutislähetyksen sekä sporapysäkin wallpaperin välityksellä. Vaik yleensä tollanen hype saa herrasmiehen aika takajalalle niin nyt oli kuiteskis jo leffateatteriin dallaillessa hyvä kutina munaskuissa. Tähän lähinnä syynä ohjaajan menneet näytöt (esim. Memento, Insomnia ja uusimmat Batmanit) sekä Leonardo DiCaprion mukanaolo. Toi höpönassu on ansainnut viimevuosina paljon propseja niin hyvän naismakunsa (styylaa megakissa Bar Rafaelin kaa!!!) kuin etenkin hyvien leffojen, kuten Departed, Blood Diamonds, Body of Lies ja Shutter Island ansiosta. En olis kyl tota uskonut, ku dumasin jäbän aika alas joskus Beachin aikoihin… No, viimevuosina on ollut herralla skillssejä valita hyviä duuneja ja nyt sit tais iskeä todellinen jackpot.

Leonardo DiCaprio

Menemättä paljastaviin yksityiskohtiin voin sanoo, et täs leffassa oli kaikki just sillä mallilla, ku allekirjoittanut leffalta edellyttää. Koko touhu nimittäin pohjaa täs taidemuodosssa mielenkiintoiseen ja hyvään kässäriin. Nyt oli sit todellista priimaa sil(läkin) osastolla, ku joutu käyttää harmaita solujaan just sopivilla jengoilla koko kaks ja puol timmaa roikkuakseen kärryillä. Logiikka kuitenkin kässärissä piti ja imu pysy yllä viimeiseen sekuntiin. Ei siis mitään aivot narikkaan -osastoa vaan hyvää aivojumppashittiä, joka ei ollut kuitenkaan itsetarkoituksellisen monimutkaista tai ylitseampuvan itsekeskeistä tai muuten vaan ihan liiaksi kikkailevaa.

Hyvän kässärin lisäksi oli budjetti ollut selvästi kohillaan. Taaloja oli poltettu varmaan pari autotallillista, jotta oli saatu duunattua hyvän stoorin tueksi kunnon kuvastoa. Hyvä niin ja mul on tutina, et massit tulee leffayhtiölle ja tiimille bäkkiin moninkertasina. Jenkeis toi ainakin on tehny ihan hyvää jälkee ja on kyl ihme, jos Euroopassa ei jatku sama meizinki. Ja sit ku toi keikki oli viel kruunattu hyvällä kastingilla eli joka tontilla oli ammattimaista ja osuvaa häiskää & friidua niin avot! Meitsi diggas. Kybällä.

Suosittelen ehdottomasti katsomista ja etenkin nautinnon ammentamista leffateatterissa, sen verran komeeta visuaalista ilotulitustakin oli tarjolla. Ja pakollinen skidi miikka hieman överisti paisutellusta musasta (by H. Zimmerman). Tosin toikin alko tökkiä vaan ihan lopussa…

Arvosana: 9+ (eli potentiaalinen klassikkoleffa, jonka aika sit näyttää. Aikanaan.)

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: