Kahvila menneiltä ajoilta

27 Hei

Tuli kesäloman road tripillä eksyttyä Vääksyyn. Piti siinä sit vaan heittää pieni lenkki tuossa kauniin kanavan halkomassa kyläpahasessa. Joutu kuitenkin lyömään liinat tiskiin ja parkkeeraamaan kotteron kadunvarteen, ku bongattiin todella nastan näköinen kahvila erään puutalon alakerrassa. Talon pihalle oli roudattu mukavia tuoleja ja kalustus toi heti mieleen mummolan vastaavat viritykset männävuosikymmeniltä.

Kaisan tupaleipomon terde

Stoppimme sai viimeistään oikeutuksensa, kun pölähdimme ineen matalasta ovesta ja vastaan löi vastustamaton freessin baakkelsin tuoksu. Essuihin ja hilkkoihin pukeutunut Kaisan tupaleipomon henkilökunta toivotti meidät kotoisasti peremmälle ja sitten alkoikin uskomaton arpominen eri leivonnaisten välillä. Koska herrasmiehenkin vatsalla on ilkeistä huhuista huolimatta rajansa niin kaikkea haluaamaansa ei voinut lautaselle lapata. Päädyimme sitten valitsemaan todella mehevää taatelikakkua sekä runsaan ja kostean näköistä rahkapiirakkaa. Slaissit olivat niin taageja, että ne oli helppo splitata kahtia, joten herkkua sai jaettua daamin kanssa ilman sen kummempaa vääntämist䔦

Sitten vaan tarjottimelle höyryävät sumpit ja ulos tsittailemaan. Baakkelsia naamaan vetäessämme ja tyytyväisinä hymistellessämme oli mukava kuunnella paikallisten porinoita kylän meiningeistä. Pikkupaikkakunnan poliittiset kähminnät tulivat selviksi siinä paikallisten besserwissereiden kahviparlamentin istunnossa. Eikä kauaa siin tarvinnut tsufea ryystää, ku jo herttainen emäntä köpötti myös pihalle kahvipannun kanssa jakamaan santsikuppeja haluaville. Palvelu todellakin pelasi ja stadin kahviloiden latteiluun tottuneen körilään oli hieman vaikea sopeutua tuollaiseen aitoon ja huolehtivaan tatsiin.

Vedettyämme herkut kupuun oli vielä pakko käydä ostamassa paikanpäällä leivottuja tuotteita myös megeen. Matkaan tarttui rapeita rieskoja. Enempää ei ehtinyt siinä valkkailemaankaan, kun framille kajahti dösälastillinen eläkeläisiä ja tunnelma kävi hieman liian hikiseksi herrasmiehen makuun. Äkkiä siis haneen vanhusten alta, ettei joutunut kahvinhimoisten senioreiden tallaamaksi.

Seniori-invaasio

Täytyy poiketa uudestaan, jahka niillä kulmilla taas kruisailee.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: