Sivukirjasto

22 Elo

Sitten KUN herrasmiehestä tulee Suomen (valistunut) diktaattori niin kannattaa kaikkien suomen kieltä raiskaavien ja muutenkin ihmisinä epäkelpojen graafikkojen ja AD-damäässien napata passi taskuun ja luikkia rajojen yli. Sen verran korpeaa printtimainoksissa ja logoissa öögaan stikkaavat yhdyssanavirheet. Uusin haava herkkään sieluuni tuli muutama viikko sit, ku bongasin kotipuistoni laitaan ilmestyneen uuden pubityylisen kapakan nimeltään Sivukirjasto. Ton juottolan fönkkareissa on nimittäin isolla  teipattu mestan nimi kahdelle riville ja muotoon SIVU KIRJASTO. Ei saatana! Ja viel majailevat Kallion kirjaston kupeessa. HÄVETKÄÄ!!

Sivu kirjasto

Pääsin tosta kuitenkin hikisesti yli ja annoin (jo pariin otteeseen) mestalle mahdollisuuden eli tsäänssin. Onneksi. Terde ekaks mut houkutteli paikalle seireenin lailla ja ku könysin kynnyksen yli ineen niin huomasin interiöörin kelpaavan jopa herrasmiesmäisiin standardeihini. Lopullisesti paatuneen sydämeni pehmitti sisältä löytyneet fotot, joissa esiteltiin rakasta Kalliota menneiltä ajoilta. Paljon on mesta muuttunut vajaas sadassa vuodessa, mut jotain on myös pysynyt eli iki-ihana Ihantola. Home sweet home!

Ja takas agendalle. Sorry. Ton mestan valikoima oli jopa vielä paremmat kuin asiallinen sisustus antoi odottaa. Etenkin olutvalikoima tulee edellyttämään allekirjoittaneen surkealta viinapäältä vielä useat sessiot, ennen kuin se on kokonaisuudessaan tsekattu. Lisäksi tiskin takana haahuillut brittiläisen oloinen kyyppari ansaitsi lisäpojoja tiukalla yrityksellään ottaa haltuun tää kinkkinen pohjoinen kielemme. Ja voi jösses kuinka kadehdittava aksentti kerbeeroksella oli, kun ratkes äidinkielellään kommunikoimaan.

Suosittelen tutustumaan mestaan. Ja lupasivat, et juomien jatkoksi on tulossa lähiaikoina myös jotain pientä tapas-tyylistä skruudattavaakin. Lisäks sinne tuli juuri kannu yhdeksi olutmitaksi vanhan kunnon tuoppi-tilavuuden rinnalle…

Mut laittakaa nyt hyvät ns. ihmiset siihen logoon se helvetin tavuviiva, please!

Best regards,
Yhdyssana on yhdyssana aka kielioppinatsi (vaik sitä ei aina hogaiskaan)

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: