Persoonallisia koruja pienvalmistajilta (osa 1/2)

26 Mar

Tullu taas syksyn mittaan jauhettua aika paljon kellojargonia, joten jospa olis sit vaihteeks bulimman koruläpän aika:

Faktahan on, et Suomesta ja etenkin Stadista löytyy todella hyviä design-pajoja korupuolelta. Niit on tosiaan ilmestyny viime vuosina kiitettävän tiheeseen ja täytyy vaan toivoa, et asiakkaat oppis kunnolla käyttää näit palveluita. Nyt taitaa olla niin, et ainakin osa noist muotoilijoista ja kultasepistä elää aika handust suuhun. Eli persaukiset taiteilijat painaa duunia siellä lähinnä rakkaudesta lajiin. Poikkeuksiakin onneksi on ja se antanee uskoa muillekin yrittäjille.

Päivi Sohkanen: Ark!-korvakorut (nordicjewel.fi)

Näin ankeesti ei kuitenkaan tarttis olla, jos vaan jengi eli potentiaaliset pokat hiffais pari totuutta:
Ensinnäkin noist mestoist shoppaaminen ei oo pakost yhtään sen tyyriimpää, ku mist tahansa muusta kultasepänliikkeestä. Siel voi itse asiassa saada makeempaa, tyylikkäämpää, edullisempaa ja ennen kaikkea yksilöllisempää sälää, ku jostain ketjuliikkeestä. Siellähän pääsee bamlaa suoraan tekijäportaan kanssa ja sehän tarkottaa, et valmistus- ja hankintaketjusta on AINAKIN yks ahne välikäsi veks. Kulta, hopea ja timantithan on aika vakiohintasta (ja ruton kallista) kamaa raaka-aineena ostettaes ja korun hinnasta suuri osa tulee ihan muusta. Duunihan tääl härmässä tietenkin maksaa ihan eri skaalalla ku jossain vinkuintias, mut niin se saakin & pitää maksaa. Mut toi duunin hinta kompensoituu komeasti jo rahti- ja tukkukauppakuluissa eli nou voriis.

Toinen funtsimisen arvoinen seikka on se, et kuinka paljon antaa painoarvoa uniikille tuotteelle. Henkkamaukan kamahan on kledjupuolella halpaa ku saippua, mut jos niis räteissä kulkee niin voi henkisesti valmistautua siihen, et samaa kuosia tulee vastaan sit jokaisessa kadunkulmassa. Sama juttu korupuolella. Eli funtsi sitä, et sulla on sauma teettää oman suunnittelun tai ainakin ohjeistuksen & mieltymyksen mukaan väsätty koru ja tosiaan ihan vertailukelpoiseen hintaan. Sama tuskin onnistuu kledjuissa eli turha unelmoida, et saisit vaik mittatilaussprigin kotimaiselta räätäliltä Dresmannin puvun hinnalla! Mieti vaan huviksesi, kuinka paljon enemmän kuitenkin saat fiilistä vaik sit vihkisormuksees, jos oot ite ollut messissä sitä suunnittelemassa ja se on tehty just sulle. Samanlaista ei siis tule vastaan missään ja se on todella uniikki tuote! Hintakin tosiaan suunnilleen samaa luokkaa, ku jonkun tehtaan volyymituotteessa, joita pusketaan globaalisti kauppojen tiskeihin satoja tuhansia tsipaleita joka ikinen vuosi…

Heli Kauhanen: Ursula A - Siivet-riipus (nordicjewel.fi)

Oma juttunsa on tietenkin vielä se, et paljonko kannattaa ja tahtoo vaikka tuohon edellä mainittuun vihkisormukseen satsata. Välillä meinaa allekirjoittaneen kaali hajota, ku kuulee stooreja siitä, et häihin satsataan ihan iisisti useampi kymppitonni eli käytännössä syötetään ja juotetaan kaikki suvun urpot ja kummin kaimat isolla rahalla. Tota koko showta säädetään ja junaillaan vatsa kuralla vuoden etukäteen. Sit kävellään viikko ennen häitä kultasepänliikkeeseen tinkimään alennuslaarista timanttisormusta parilla satkulla. Ja mitä tosta koko helvetin häärumbasta sit jää handuun loppupeleis; just se hiton sormus. Sehän on ainoa pysyvä ja konkreettinen asia, mitä noilla tonneilla on saatu aikaan! Tämä aihe aina jaksaa minua ihmetyttää ja sapettaa. Jatkan siitä joskus paremmalla ajalla, sillä nyt alkaa verenpaine kohoo ja ohimoissa vinkuu.

Ja persoonnallisia & kotimaisia design-koruja löytyy TIETENKIN esimerkiksi täältä: Nordicjewel.fi

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: