Persoonallisia koruja pienvalmistajilta (osa 2/2)

29 Mar

Koruaiheeseen palatakseni ajattelin tässä heitellä jotain vinkkejä noista edellisessä tekstissäni mainitsemistani pajoista. Jokin saattaa unohtua ja varmasti tällä lahopäällä mentäessä unohtuukin, joten älkää tykätkö kyttyrää ja ilmoitelkaa ihmeessä, jos jokin oleellinen on jäänyt mainitsematta.

Ekana tulee mieleen Aito Helsinki Fredalta. Siel on makeita juttuja näytillä eli kyseessä lähinnä neljän taitavan sepän ja korumuotoilijan galleriamyymälä. Jos ei valikoimista löydy mieleistä niin taitavat jannut & friidut kyllä duunaa siellä mitä vaan. Eli Pulliaisen Pete tekee etenkin teräksestä ihan mitä pyydetään ja Nukarisen Harrin tekniset taidot kans riittää vaik kuinka vaativan korun väkertämiseen. Eikä tosiaan kandee unohtaa Sohkasen Päkääkään (varsin kova luu etenkin muotoilupuolella) tai Vornasen Heidiä.

Sormuksia by Petri Pulliainen (Aito Helsinki)

Entisen korumaailman lippulaivan, Union Designin riveistä omille poluille aikoinaan lähtenyt Kulmalan Pekka pitää tosi stailin oloista pajaansa Kapteeninkadulla ja Pekka kanssa suunnittelee & toteuttaa huimimmatkin tilaustyöt. Taitaa vaan jannu olla aika kiireinen ja ylityöllistetty eli turha haaveilla kauhean pikaisista toimitusajoista. Mut dameinkin hiffaan, et näissäkään hommissa hosumalla ei saada muuta ku skeidaa aikaiseksi. Ja on siel Niemisen Villekin eli todellinen huippuseppä jelppimässä. Ja Union Designin lähteneisiin starboihin kuuluvat ehdottomasti myös Koskelan Juhis ja Torkkelin Pasi, jotka ovat vetäytyneet stadin vilskeestä landelle…

Taitavia daameja etenkin muotokielen puolella on taas Studio Shopin friidut Eteläisellä Hesperiankadulla. Siel on kivasti esillä mielenkiintosia hopeakoruja ja sama pätee myös Design Anna Heinon putiikkiin Uudenmaankadun länsipäädyssä. Saman kadun itäpäädystä taas löytyy Lappalaisen Kati, jolla on kans oma makee tyylinsä.

Anna Heino: Bubbles-riipus (nordicjewel.fi)

Töölöstä löytyy Studio Shopin lisäks Hannosen Teron ja Louesalmen Jussin luotsaama Au3-yhteisö. Tämä Topeliuksenkadulla majaansa pitävä useamman sepän paja ja oma myymälä mahdollistaa varsin persoonallisetkin mieliteot. Oon nähnyt monta kundien suunnittelemaa ja duunaamaa korua, jois on käytetty mm. laserkaiverrusta apuna kuvioinnissa ja täytyy sanoa, et aika päheetä jälkeä syntyy…

Unioninkadulla tekee pyyteetöntä ja hillityn hyvin funtsittua duuniaan Tiina Arkko ja Nilssonin Vesa, joiden Oz Galleria on yks laadukkaimmista designkorujen valmistupajoista ja myymälöistä Pohjois-Eurooopassa. Tiinan suunnittelema Ikuisesti-riipus on muuten ladies.fi-verkkokaupan suosituin tuote! Ja onhan meil tietty viel tyyris mut mahtavan eksklusiivinen Atelier Torbjörn Tillander tos Kluuvikadulla, jossa Rauno Tynkkysen johdolla huippusepät vääntää jalokivikoruja ihan urakalla. Ja snadisti samaa uraa kyntää just stadiin landannut Oy Tillander Ab kultaseppämestari Jouni Salo krunujalokivenään…

Tiina Arkko: Ikuisesti-sydänriipus (nordicjewel.fi)

Lahdesta löytyy kans osuuskuntapohjalta ponnistava mesta nimeltään X8. Siel oli hommissa iso nippu hyviä tyyppejä ja taatusti löyty sopiva tekijä jokaiseen tilanteeseen. Nyt paketti on levinnyt handuihin, mut tota ansiokasta perinnettä Ladessa jatkaa ainakin Marjut Viitanen omalla studiopajallaan. Lisäks Suomen Chicagossa vaikuttavat taitavat ladyt Carina Blomqvist (kans ex-UD) ja Heli Kauhanen kumppaneineen La Hest -muotoilustudion puitteissa.

Sit mieleen tulee kanssa Kuopiosta Sininen Silta. Siel on pari mimmiä lyöny hynttyyt yhteen ja tekee ihan persoonallisia duuneja. Noi tyypi oli kuulemma messissä tuotteidensa kanssa Finnish Metal Expossa, joka oli ihan innovatiivinen pelianvaus. Metallipääthän ei ujostele käyttää näyttäviäkään koruja ja ovat varmasti hyvää ja uskollista pokaa. Ja Turussa on jotain ihan fiksua viritystä korupajahommassa, mut en vaan saa nyt tält istumalta emmentaalaivoistani kaivettua, et mitä…

Tampereella taas vaikuttaa ainakin Aurifaber ja Design Miia Manner ja noista mestoista saa myös herrasmiehen standardit täyttävää designkorua.

Stadin Kallioonkin on viimeaikoina avattu useampikin korumesta, mut en oo ehtinyt niitä vielä kaikki niin tarkkaan syynätä, et uskaltaisin tässä suositella muuta ku Karhupuiston kyljessä majaavaa Papaja-mestaa. Pidän teitä kuitenkin ajan tasalla eli uskollinen palvelijanne kyllä tsekkaa kuviot taas ihan lähiaikoina.

Eikä kandee unohtaa Fiskarsin osaajia, kuten Saarikorven Krisseä, Doukaksen Kirstiä tahi tuoretta kultaseppämestaria, Makkosen Elinaa!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: