Anna Leena Härkönen: Heikosti positiivinen – äärinegatiivinen lukukokemus

17 Jou

Kun herrasmies nyt näköjään koettaa päästä sinuiksi feminiinisemmänkin kylttuuripuolensa kanssa niin taas kerran tuli tuolla polulla astuttua silkkaan paskaan.  (Koeta tässä nyt bygata kunnon joulufiiliksiä, ku kaikki nautiskeluyritykset lipsahtaa infernon puolelle..)

Luin nimittäin juuri parin illan piinasessiona Anna Leena Härkösen omaelämäkerrallisen Heikosti positiivinen -romaanin (vuodelta 2001). Olis kandennu tehdä jotain ihan muuta! Joutu taas kerran miettii, mitä perustavanlaatuista vikaa on joissakin naisissa ja kiittämään Odinia siitä, ettei tollanen hullu nauta ole koskaan osunut allekirjoittaneen ladulle.

Olen aina ennen pitänyt Anna Leenaa ihan tolkun muijana, eikä ole pahasti haitannut rouvan sirpsakka ulkomuoto ja teelautasen kokoiset bambiöögatkaan. Nyt joutuu kyl tosiaan hilaa tota mielikuvaa enemmän ku pari piirua pakkasen puolelle. Sen verran murhaa oli lukea Härkösen silkkaa egoistista sosiaalipornoa, jossa karmivalla tavalla paljastui, et akka onkin totaalisen uusavuton, överirasittava julkisuudenkipeä narsisti ja muutenkin sekoboltsi kiukkupussi. Sinänsä arvostettavaa repiä oma elämänsä kaikkine kauheuksineen kirjan sivuille koko kansan räävittäväksi, mut samalla sitä antaa luvan myös arvostelulle ja nyt sille kyllä oli aihetta!

Anna Leena Härkönen (kuva: MTV3/Martti Kainulainen)

Jäin funtsimaan pienillä aivoillani, et mitä järkeä oli lähteä tekemään romaania lapsettomuudesta, jos sitä vaan käytti tekosyynä namedroppailuun, omien angstiensa kuvailuun ja varsin vastenmielisen (ja itkuisen!) omakuvan ja elämän maalailuun. Kyseessä siis kaikin puolin surkea teos, jonka on pakko olla joku Härkösen tuotannon totaalinen välityö ja se varmaan poistetaan hänen teosluettelostaan vuosien saatossa kaikessa hiljaisuudessa…

Ja mitä helvetin järkeä oli sit vielä lukea kyseinen kirja? My BIG mistake!

Jatkossa keskityn hieman enemmän testosteronia sisältäviin kulttuuripläjäyksiin. Taidan siis katsoa vaikka The Expendables leffan ihan vaan kauhun tasapainon säilyttämisen nimissä. Luvassa siis silkkaa kökköä miehisellä twistillä. No, onpahan ainakin vaihtelua;)

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: