Pekka Herlin – Koneen ruhtinas

19 Jou

Tuli sitten vihdoin tavattua tuo alkuvuoden merkkiteos kotimaisessa kirjallisuudessa eli Koneen ruhtinas. Kyseessä siis Kone-konsernin edesmenneen ja legendaarisen johtajan, Pekka Herlinin elämänkerta.

Koneen ruhtinas (2010)

Skidisti tervanjuontia oli herrasmiehelle tän opuksen läpikahlaus. Kirja oli upotettu hengästyttävän täyteen triviatietoa ja anekdoottia. Faktaa ja spekulointia samoista asioista sadasta eri vinkkelistä riitti joka sivulle niin pirusti, et ite koin ton ajoittain todella raskaaksi ja pirstaleiseksi teokseksi, joka vain satunnaisesti nousi lentoon ja jaksoi innostaa vaativaa lukijaa. Vaikka noista pirstaleista lopulta muodostui suhteellisen kokonainen kuva varsin jakomielitautisesta ja monitahoisesta merkkihenkilöstä niin jotenkin kaikkea dataa oli vaan yksinkertaisesti liikaa. Lopulta tuli hieman sosiaalipornoinen fiilis tästäkin  kirjasta ja olen onnellinen, et se on nyt taaksejäänyttä elämää. Ei ole nimittäin nastaa painua illalla pahnoihin ja painia tuollaisen pakkopullan kanssa kunnes nukkumatti noutaa omansa… Tosin ei siinä kauaa kerralla koskaan jaksanutkaan, kun jo taju oli kankaalla.

Vaikka herrasmies on jopa perverssin kiinnostunut johtamismalleista, maamme lähihistoriasta ja liike-elämän sankaritaruista ja strategisista innovaatioista niin nyt oli nuo kiinnostavat aiheet osattu pakata sellaiseen muotoon, että 1+1+1+1 ei ollutkaan neljä vaan kaksi. Ei voi minkään.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: