Jens Lapidus: Siisti kosto – ruotsalaista kurjuutta

20 Jou

Tuli hieman kevennettyä lukemistoa tuon Koneen ruhtinaan jäljiltä ja ahmaisin (uima-altaan äärellä!) Jens Lapiduksen Siisti kosto -opuksen (alkup. Aldrig Fucka Upp). Kyseessä ns. Tukholma noir -trilogian toka osa eli siis jatkoa suht hyvälle Rahalla saa (Snabba Cash) kirjalle. (Tosta Snabba Cashista on myös jo polkaistu ihan kohtuullinen leffakin pydeen, btw)

Nyt oli tukholmalaisen juppijuristiskribentin kynä hieman tylsistynyt sillä jatko-osa ei ihan yltänyt ekan tasolle. Vaik mentiinkin vahvasti samalla kaavalla niin itse tarina ja etenkin roolihahmot eivät olleet Rahalla saa debyytin tasolla. Kolmen pääosassa olleen heebon ympärille kyhätty stoori oli aika kliseinen ja mikä vielä pahempaa, varsin epäuskottava. Siihen kun ynnää viel päälle sen faktan, et kolmesta pääosassa olleesta gubesta kaks oli erittäin huonosti väsättyjä hahmoja ja niiden edesottamuksiin ei hyvästä tahdostakaan huolimatta jaksanut samaistua niin aika pettymys oli herrasmiehelle tää setti.

Jens Lapidus (photo Sara MacKey)

Ei toi mitään totaalista shaibaa kuitenkaan ollut ja aina on kiva lukea svedulan sokerikuorrutetun pinnan alla poreilevasta alamaailmasta ja överiavoimen pakolaispolitiikan aiheuttamista megaluokan krimiongelmista. Toi osasto olikin kirjan parasta ja uskottavinta antia ja niiden avulla ton opuksen kahlas ihan kohtalaisissa fiilareissa. Sen verran kokonaisuus jäi plussalle, et pistin vahingon kiertämään ja lykkäsin luetun pokkarin broidin handuun ja toivotin hyviä lukuhetkiä…

Edelleen allekirjoittaneen skandinaavisia TOP-5 -suosikkidekkaristeja ovat herrat Nesby, Mankell, Waltari, Sipilä ja Joensuu. Mistähän sais käsiinsä ton uusimman Joensuun?

Mainokset

2 vastausta to “Jens Lapidus: Siisti kosto – ruotsalaista kurjuutta”

 1. Khayr 07/04/2012 klo 14.48 #

  Sattuipa hyvin, alussa mainitaan juuri ne kaksi kirjaa jotka itselläni on seuraavaksi lukulistalla: Koneen Ruhtinas ja Siisti Kosto.

  Itse tykkäsin todella paljon tuosta Lapidukaen ensimmäisestä, Rahalla Saa-kirjasta. Siksi odottelenkin jo malttamattomana saavani käsiini juuri tuon seuraavan.

  • herrasmiehistelyablog 07/04/2012 klo 20.55 #

   Jebulis, Lapiduksen debyytti oli varsin mallikasta ja hyvällä tavalla tuoretta luettavaa. Sääli, et taso putosi tuossa toisella osassa…
   Odotan silti mielenkiinnolla trilogian päätöstä!

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: