Rare Exports – parasta Suomesta!

29 Jou

Tuli Tapaninpäivän ratoksi poikettua leffateatteriin. Vaikka meneillään näyttäis olevan kova kotimaisen elokuvan buumi niin varsin vähän on herrasmies kotimaisia pätkiä tänä vuonna nähnyt. Nyt tuli kuitenkin poikkeus tuohon vahingossa muodostuneeseen toimintamalliin, ku slumpattiin böönan kanssa biletit Rare Exports rainaan.

Mikäpä sopisikaan paremmin joulun jälkihöyryihin ja kinkun sulatteluun kuin leffa siitä, millainen on aito orkkis Korvatunturin joulupukki. Unohtakaa siis se megaällö tissiposkinen cocacolapukki, jota media meille on skidistä asti pohjoiskorealaisen aivopesijän innolla tuputtanut. Pukki on paha ja se piiskaa tonttarmeijansa kanssa tuhmia lapsia niin että veri lentää!

Joulutonttu helvetistä!

Ja kun kyseessä on tällainen vahvasti äijämäinen (ei ainuttakaan friidua koko leffassa!) kotimainen tuotos niin Jorma Tommila on täydellinen valinta sen pääosan esittäjäksi. Sama ukko on ollut silkkaa timangia aina Bad Luck Lovesta lähtien ja kovenee vaan vanhetessaan””¦ Räyh!

Jorma Tommila (the man)

Rare Exports on oman mustahuumorikauhuhorror-genrensä mittakaavassa erittäin toimiva tapaus kansainvälisestikin ja jos sen taas asettaa kotimaisen elokuvan asteikolle niin aika tapissa ollaan. Harvoin nimittäin tulee vastaan suomalaista pätkää, jonka pystyi katsomaan ilman pienintäkään myötähäpeää tai snadia anteeksiantoa laadun, ohjauksen, näyttelijäntyön (etenkin dialogi) tai käsiksen suhteen. Skidiä petraamista olis kaivannut musapuolelle, mut ei kaikkee voi saada edes herrasmies like me… Nyt on laatukamaa siis tarjolla ja silti hyvällä tavalla twistattu megeen tätä härmäläistä asennetta ja pohjoista hulluutta. Kyseessä ei ollut kuitenkaan mitään kaurismäkiläistä kurjuuden maksimointia!

Lisäks miljöö oli pirun komeata, vaikka norskeissa olikin kuvattu. Hyvää mainosta siis Suomelle ja antaa paljon lupauksia ohjaaja-käsikirjoittajan eli Jalmari Helanderin (kansainvälisen?) tulevaisuuden suhteen. Anna palaa, man!

Herrasmies suosittelee. Varauksetta.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: