The Town – laatukamaa valkokankaalla

4 Tam

Tuli taas poikettua leffateatterin kutsuvaan hämyyn. Tällä kertaa herrasmiehen leffa-arpa napsahti The Town -elokuvan kohdalle ja painavimpana syynä kyseiseen valintaan oli pätkän ohjaajan edellinen huipputuotos Gone Baby Gone.

Kenestäkö ohjaajasta sitten oli kyse? No, Ben Affleckhan tuon elokuvan duunas ja pakko sanoa, et hyvin hommansa hoitikin. Lähes klasarikamaa, jos multa kysytään!

Eikä tuon myöntäminen ole allekirjoittaneelle kovin helppoa, sillä edelleen on tällä rajallisella kapasiteetilla vaikea kässätä, et kyseinen paskaleffojen söpissankari ja leveälanteisen latinoperseen eli Jennifer Lopezin ex-siippa onkin massiivisen kova ja äärimmäisen mielenkiintoinen elokuvaohjaaja. Kaikki on siis mahdollista ja kenties Tuksukin kirjoittaa Nobel-romaanin joku kaunis päivä… Ja yks syy myös äijän dissaukseen on tietenkin se, et tyyppi on giftiksessä Jennifer Garnerin kanssa. Kateutta ilmassa? Vahvasti! 😉

Hunkki onkin hyvä ohjaaja!

Mitä itse elokuvaan eli The Towniin tulee niin siinä oli kyllä kaikki elokuvataiteen peruspalaset tiukasti paketoituna oikeille paikoilleen. Leffan kuvaus oli miljöineen ja värimaailmoineen kohdillaan. Musaa käytettiin maltilla ja tyylikäästi. Näyttelijävalinnat olivat kohdillaan ja etenkin naispääosanesittäjä Rebecca Hall (mm. Vicky Cristina Barcelona) veti jäätävän hyvin roolinsa. Söpökin friidu oli sillai hyvällä ja fiksulla tavalla eli ei mikään bimbo-osaston bööna vaan sellainen kauniin ja uskottavan näyttelijän hienovarainen hybridi. Toimii!

Rebecca Hall

Myös pääasia eli leffan stoori oli skidistä kliseisyydestään ja ennalta-arvatavuudestaan huolimatta korkealaatuinen sepostus ja tarina piti mielenkiinnon pydes niin päähenkilöiden kohtaloiden kuin itse tapahtumienkin kulun suhteen. 125 minsaa kestänyt veto naulas allekirjoittaneen tiukasti penkkiin ja ote piti koko passelin pituisen keston ajan.

Vahva suositus siis tällekin elävälle kuvalle (vrt. Rare Exports)! Ja jos ei leffateatteriin ehdi vääntäytyä niin pelittää takuulla hyvin myös DVD:llä, sillä ei ollut mikään efektirymistely vaan sellanen kunnon miehekäs old school -osaston laatuleffa.”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: