Nokian panimo – Keisari EloWehnä-olut

18 Hel

Nyt on taas aika palata rokki- ja ”huumori” -postausten jälkeen asian ytimeen eli herkkujuomien pariin.

Tuli pari viikkoa sitten tyypattua (ja hyväksi havaittua) Nokian panimon laadukas Mļnchener-bisse ja siitä rohkaistuneena nappasin tänään herrasmiehen testipenkkiin saman bruuverin EloWehnä-oluen. Kuten nokkelimmat pokkelimmat varman jo hiffas, on kyseessä siis ehta vehnäolut.

Suomalainen suodattamaton vehnäolut (Nokian panimo)

Nuo vehnäbisset kuuluvat normalisti enemmänkin allekirjoittaneen kesävalikoimaan, mut aina välillä niit tulee raikkautensa vuoksi myös talvisydämellä siemaistua (esim. saunajuomaksi). Nyt oli alla passelisti parin saksalaisen vehnäoluen siivittämä ilta Hämeenlinnan Birger-olutravintolassa eli makunystyrät oli huolella kalibroitu tätä stedausta varten.

Ei siis muuta, ku puolen litran (snadisti valjun näköinen) törppö auki ja juomaa lasiin. Tuoksu oli aika mitäänsanomaton ja lyhytkestoinen sekä niukka vaahtokin vaatimaton. Noista pikkumiinuksista huolimatta sopivan samean hefemäinen ulkonäkö ja kaunis simamamainen väri herättivät toiveita. Ja kun suljin öögani ja annoin bissen solahtaa kitusiin niin iski todella positiivinen fiilari; tämähän on hyvää! Tää makunautinto todella seivasi herrasmiehen saunaillan ja toimi pirun nätisti raikkaana makunautintona kuuman bastun päälle.

Aika oikeaoppinen maku siis tässä keskioluen vahvuisessa kotimaisessa vehnäoluessa. Ei nyt ihan lajinsa parhaimpien saksalaisten tai belgialaisten veroinen juoma, mutta iloinen & positiivinen ylläri. Pakko todeta, et kysees ehdottomasti paras suomalainen vehnäolut, mitä vastaan on tullut. Kyllä tätä kelpaa hörppiä vaikka toisenkin kerran ja jopa suositella kavereille. Sen verran laadukas oli makunautinto ja hyvään balanssiin saatu vehnä- ja ohramallaksen parhaat puolet.

Vielä ku sais tätä samaa herkkua A-vahvuudella niin skidi vetisyys poistuis ja tekis tilaa kypsemmälle maulle… Ja kun toivomaan lähdettiin niin olis kiva joskus elämässään maistaa kotimaista dunkel weizenbieriä eli samaa kamitsua, mut tummemmaksi paahdettuna.

Maistakaa siis tätäkin Nokian panimon tuotetta ja ottakaa testiin ainakin viimeistään kesällä, kun arska taas skriinaa kuumana ja toi helvetin snögö on viimein sulanut.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: