A. Le Cog – NAM!

11 Maa

Viime viikolla disautin ihan huolella Olvin tumman Sandels-oluen. Mut jottei kellekään jää epäselväksi niin tuolta Iisalmen panimosta pukkaa silti maamme parhaat bisset. Herrasmiehen ””kotimaisina”” suosikkeina mainittakoon juuri Olvin normaali Sandels ja etenkin iisalmelaisten omistuksessa olevan A. Le Coq -panimon nimikko-olut, joka pannaan käyntiin ja purkkiin Olvin panimolla. Ja iso posi Olvin posselle sitä, et kiska on pysynyt suomalaisomistuksessa tän kaiken maapalloistumisen keskellä…

A. Le Coq (since 1807)

Nyt oli aika palkita itsensä (taas kerran) herkullisella olusella ja niinpä kaupassa handuun tarttui tölkki (jos toinenkin) tuota A. Le Coq -hiivaa. Tarkoitus oli tällä kertaa testata juuri tuo Suomessa duunattu lisenssiolut ja tsekata, saako härmäläisestä vedestä pantua yhtä maukasta kaltsua, kuin virolaisesta. Viron olutperinteethän omaavat varsin saksalaisperäiset juuret ja senpä takia puhtaan sekä laadukkaat raaka-aineet ovat aina olleet siellä koko homman ydin. Siksi siis Saku ja A. Le Coq ovat valloittaneet herrasmiehen ja monen muunkin hyvän päälle ymmärtävän bisse-entusiastin sydämet.

Ei siis muuta, ku törppö suhahtean auki ja kultajuomaa isoon lasiin.

Wow, mikä kaunis vaahto ja väri! Aika kevyen sekä raikkaan kullanruskea sävy ja iloisesti poreilevat kuplat saavat veden kielelle. Ja sama kieli meinaa mennä aina pötsiin asti, kun huiman raikas mutta täyteläinen maku on viedä sen mennessään. Tältä lager-oluen kuuluu maistua! Ja koska monikaan panimo ei tähän pysty niin siksi tämä nautinto tuntuukin niin upealta ja harvinaiselta. Nam.

Kerran istuin iltaa erään Koffin bossin kanssa ja silloin tivatessani syytä virolaisten oluiden paremmuuteen kotimaisten kanssaveljiensä rinalla sain vastaukseksi suomalaisen vodan erilaisen (huonomman) laadun. Silloin sen selityksen nielin, mutta nyt iisalmelaista A. Le Coq -olutta maistaneena täytyy tuo kommentti laittaa uuteen valoon. Kyllä finskivodastakin näköjään saadaan aikaiseksi samanlaista laatua ja kypsän täyteläisen makuista, mutta silti erittäin raikasta bisseä. Ja hyvä niin.

Kippis!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: