Tumma Sandels – vetinen esitys

11 Maa

Hörppäsin tossa testimielessä tölkillisen Olvin tummaa Sandelsia. Olin sitä jo pariin otteeseen stedaillut, mut päätin viel kerran oikein tsitata alas ja makustella kyseistä keppanavahvuista (4,0%) bisseä maltilla & ajatuksen kera.

Tumma Sandels (4,0%, Olvi)

Hyvä asiat tulivat ensin framille: bisse myydään pint-kokoisessa (5,68l) tölkissä eli se ei holahda kitusiin yhdellä huikalla, vaik olis keskimääräistä miehisempikin jano. Lisäks tän tumman Santun vaahto on kaunis sekä erittäin runsas, vaikkakin hieman lyhytkestoinen. Ja sandelsmaiseen tyyliin tölkki on tyylikäs sekä tietyllä tavalla kunnioitusta herättävä.

Sit siihen negaosastoon, jota on pakko vuodattaa hiemen noit plussia pidempään. Ensinnäkin väri on iso pettymys. Ei vastaa odotuksia, kun puhutaan tummasta oluesta. Nyt sinänsä kaunis meripihkainen sävy saa olon tuntumaan petetyltä. Ja sama fiilis jatkuu, kun työntää klyyvarin stobeen ja haistaa vain inahduksen makeata mutta muuten vaatimatonta tuoksua. Valitettavasti sama matalan profiilin trendi jatkuu myös makupuolella. Tää hiivari on valtavan mauton ja vetinen! Okei, jos vertaa johonkin jenkkibulkkiin tai kotimaisiin paskimpiin laagereihin niin onhan täs sit sentään jotain makua, mut Sandelsilta vaan odotti paljon enemmän.

Normi-Santtu eli perinteinen lager on ollut allekirjoittaneen suosikkijuomia jo vuosia ja sen hienostunut & maukas maku antoi tosiaan odottaa, et tumma broidi olis kans jotain laadukasta ja huipputasoa. Tää tumma on valitettavasti kyl kaukana siitä! Jotenkin tuntuu, et on koitettu tehdä tumma olut siihen pahamaineiseen ””suomalaiseen makuun”” ja siks on päädytty pelaa todella varman päälle ja poistettu tuotteesta kokonaan maku, haju ja väri. Ei näin!

Tää olis voinut toimia joskus meneellä vuosituhannella, mut viime vuosina kotimainen olutkulttuuri ja makutottumukset ovat kuitenkin kehittyneet sen verran railakkaasti, ettei tällainen välimallin kaltsu mee enää kovin hyvin läpi… Ainakaan, jos tosiaan puhutaan tummasta oluesta!

Tiivistettynä: bisse oli rankka pettymys peilatessani kokemusta koviin ennakko-odotuksiini. Mitään pahinta hevonkusta tää ei siis ollut ja jos sitä olis myyty vaik täysmallasoluena tai tummahkona laagerina niin tilanne olis hieman toinen, mut nyt ku alko hörppii tummaa olutta niin ei kyl saanu sitä mitä kuvitteli tai luvattiin.

Pitää kyl viel tyypittää toi ölppä A-vahvuudella. Josko se sit toimis!?

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: