Social Network -leffa

23 Maa

”Sain vihdoin käytyä leffateatterissa tsiigaamassa David Fincherin viime vuonna ohjaaman Facebookin syntytarinan ja siitä seuranneen oikeustaistelun ympärille rakennetun keitoksen. Kyseessä on siis Social Network -niminen elokuva, jonka tsekkaaminen käytännössä kuuluisi jokaisen suomalaisenkin facebookkaajan yleissivistykseen.

Tää pätkä ei jostain syystä ennakoon ihan kauheasti napostellu ja siksi teatterivisiitti viipyi ja venyi, vaik parempi puolisko aiheen tiimooilta jaksoi agitoida kiitettävän aktiivisesti. Lopulta taipui tämäkin henkinen rautakanki ja taas kerran on pakko todeta se klassinen fakta, et harvemin pettyy, ku on jo ennakoon dumannu homman alimpaan helvettiin. Itse asiassa herrasmiehen yltiöpositiivisen filosofian mukaisesti toi olis käännettävissä niin, et usein ilahtuu asioista jopa hyviä ennakkoaavistuksia enemmän…

Social Network (2010)

Ihan ok ja ainakin semilaadukas elokuva oli siis kyseessä, jossa kaikki peruspalikat varsin kohillaan. Kässäri pohjautui vissiin suht uskollisesti tositapahtumiin ja oli (siitä huolimatta) ihan mielenkiintoinen ja sopivan monipolvinen. Tätä vaikutelmaa buustasi hyvin toteutettu leikkaus, tyylikäästi käytetty musa ja erinomainen näyttelijätyö. Etenkin pääosaa esittävän, eli sosiaalisesti vammaisen naamakirjan perustajan Mark Zuckerbergin limaisiin nahkoihin hypännyt Jesse Eisenberg oli itseasiassa hiton hyvä. Nastaa oli myös se, et kerrankin tuli vastaan hollywoodilaisella koneistolla värkätty leffa, jossa ei ollut lainkaan rymistelyä, ammuskelua, tappelua tai mitään muutakaan vastaavaa äksöniä. Puhdasta draamaa siis, joka luotti loppuun asti kiinnostavan tarinan imuun.

Parasta täs elokuvakokemuksessa oli allekirjoittaneen kannalta kuitenki se, kuinka innostavasti huikean menestystarinan alullepanoa kuvattiin ja millä tavalla tuo stimuloi tällaisen entreprenöörin hypotalamusta. Oli motivoivaa nähdä läheltä, kuinka hyvä idea ja riittävä määrä rohkeutta ja uskoa (ideaan!) vievät parhaillaan koko elämän ihan uusille kultaisille urille. Kotiin dallatessa pyöri aivoissa tuhat ideaa, ja jos elokuva oikeasti aktivoi aivotyöskentelyä ja houkuttelee pientä ihmistä innovoimaan niin täytyy siinä olla paljon hyvää.

Meitsi syys ””tykkää””.”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: