Black Swan – ilo miehen silmälle

10 Huh

Ennätin viimein tsiigaamaan Black Swan -leffan. Ihmeen kauan kesti, et herrasmies sai hilattua ahterinsa leffateatteriin. Olihan tuota katsomiskokemusta motivoimassa sellaiset naispääosakaunottaret, et oksat pois suutarin joulukuusesta. Luulis et Natalie Portmanin ja Mila Kunisin voimalla olis herrasmies rynninyt jo balettifilkan ensi-iltaan, mut taitaa ikä tehdä tehtäväänsä tälläkin saralla… No, parempi myöhään ja blaa blaa blaa.

Black Swan

Black Swan tarjos onneksi muutakin, kuin tuota jumalaista naiskauneutta. Kyseessä oli periaatteessa aika perinteinen psykologinen jännäri, joka sijoittui balettimaailmaan. Tuo tavallisuudesta poikkeava konteksti tarjosi erittäin hienot puitteet psyyken horjumiselle ja traumaattiselle aiti-tytär -suhteelle. Visuaalinen puoli olikin hienosti kuvatussa ja lavastetussa leffassa hyvin hanskassa ja allekirjoittaneen öögat saivat esteettistä nautintoa koko rahan edestä.

Kaunis ja herkkä Natalie Portman todellakin ansaitsi Oscarinsa tästä duunistaan. Bööna kuvasi ilmeillään sekä kehonkielellään tähtiballerinan tuskaista luhistumista niin uskottavasti, et kylmät väreet meni pitkin kroppaa. Mahtava ja äärimmäisen kuumottava mimmi.

Suurin leffaan liittyvä kiitos on annettava laajemminkin tuosta roolituksesta. Jo aikaisemmin mainitut megafriidut olivat aivan täydellisiä valintoja rooleihinsa ja samalla linjalla meni kastaus kautta linjan. Jokainen leffassa vähänkään merkittävässä roolissa ollut starba oli täydellinen poiminta! Oli mahtava nähdä nuoruusvuosien märkien unien kohde, Winona Ryder syrjäytetyn ykköstanssijan roolissa. Lisäpojot vielä siitä, et tuo meikkien näpistyksestä aikoinaan narahtanut hollywooddiiva oli laitettu leffassa pienen meikkivarkauden kohteeksi. Nice touch!

Mila Kunis (nam!)

Heikon lenkki leffassa oli sit kässäri. Mitään uutta tai kovinkaan yllättävä se ei tarjonnut. Hyvää siinä oli kuitenkin monikerroksellisuus ja etenkin se, ettei sorruttu pahemmin selittelemään tai alleviivaamaan. Stoori jättää mukavasti asiat pyörimään päähän ja antaa siten jokaisen katsojan itse luoda omat tulkintansa tapahtumista ja etenkin leffan lopusta. Eli plussalla jäätiin käsikirjoituksenkin puolesta. Odotukset olivat vaan niin kovat, et skidi pettymys hiipi rotsiin, vaik erittäin hyvästä laatuleffasta olikin kyse.

Käykää tsekkaamassa ja päättäkää itse…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: