La Torrefazione – lähellä täydellisyyttä

26 touko

Netissä velloo lukuisia keskusteluketjuja siitä, mistä saa stadin parhaan cappuccinon. Herrasmieskin on ottanut aiheeseen muutaman kerran kantaa tällä foorumilla ja taas olis tolta rintamalla uutisoitavaa. Kävin nimittäin viime viikolla palaverissa AleksanterinkadunCafe & Roastery La Torrefazionessa (vau mikä nimi!) ja siinä duuniasioita hoitaessa tuli vedettyä kuin huomaamatta aivan täydellinen cappuccino huiviin. Eikä pahaa sanaa jäänyt sanottavaksi tilauksesta tehdystä herkkuciabattastakaan (sis. mm. chorizoa ja chevreä). Uskomaton setti, joka sai hetkellisesti aikaiseksi tunteen siitä, että olisi jossain ihan muualla kuin Suomessa. Hyvässä mielessä;)

Juomani kahvi oli jälleen kerran erittäin täyteläistä sekä maukasta ja isossa kupissa oli cappuccinoni päällä aivan mielettömän mehevä maitovaahto. Vaahto oli myös kuvioitu siihen malliin, ettei kotona vastaavaan Francis Francisilla ole koskaan päästy, kovasta yrityksestä huolimatta.

La Torre (kahvi katunäkymällä)

Ainoa ”vika” tossa La Torrefazionessa on liian vähäinen asiakaspaikkojen määrä. Liian usein on joutunut (kahvin)himoissaan pakittamaan rappuset takas kadulle, ku tokassa kerroksessa piilottelevaan mestaan ei oo vaan mahtunut ineen. Toisaalta on ihan hyvä merkki, et tuollainen ketjuista riippumaton laatukahvila on lyönyt itsensä läpi kahvia arvostavien kaupunkilaisten silmissä.

Silloin kun tuohon laatukahvilaan on mahtunut inessiiviin niin on saanut kokea hienoja makunautintoja. Siellä on aina kliffaa nautiskella kunnon sumpista ja eteläeurooppalaisesta tunnelmasta. Samalla fiilistellen ikkunasta aukeavaa ostoskatunäkymää, jota voi katsella mukavasti yläviistosta, päättömältä vilskeeltä turvassa.

Käykää tsekkaamassa mesta, jos on jäänyt poikkeamatta. Itse aion seuraavan kerran antaa La Torren pastoille tsäänssin… Osoite on Aleksanterinkatu 50 ja oviaukon ohi dallaa aika helposti, jos ei ole skarppina!”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: