Helsinki – silmissäni kaunis kaupunki

13 Kes

Kyllä se on hullu, joka Helsingistä pyrkii muualle.
Täällä on maat ja meret ja merenkalliot ja yksinäisyys ja elämä ja mitä vaan.
L. Onerva

Takana täydellinen viikonloppu Suomen parhaimmassa kaupungissa. Vai pitäisikö kompata brittiläisen Monoclen tutkimusta ja todeta: takana viikonloppu maailman parhaassa kaupungissa!

Ei voi liiaks hehkuttaa stadin suomia mahkuja kuluneena(kin!) viikonloppuna. Sään helliessä katujen dallaajia oli upea nauttia merellisen helmemme rantsuista ja vilvoittavasta merituulesta. Tää onkin ainut aika vuodesta, ku herrasmies ei kiroa mereltä blosaavaa tuulta vaan toivottaa sen viilentävän henkäyksen sydämellisesti tervetulleeksi!

Tulipa sunnuntaina käytyä skönelläkin, kun Halkolaiturilta pääs pomppaamaan vanhan kaksimastoisen perinnepurjeveneen kyytiin. Siinä sit tehtiin snadi rundi Suokin edustalla ja mikäs siin oli porukalla kelluessa ja samalla tsiigailla kaupungin henkeäsalpaavaa skylinea ja kaunista Kauppatorin rantsua.

Helsinki by sea

Stadin menotarjontaan kuului myös viikonloppuna pirusti ilmaista konserttitarjontaa, josta herrasmies poimi lauantaille Basso-radion Koffarissa järkkäämän puistofestarin ja pyhäpäivän ratoksi tuli poikettua Suvilahteen kuuntelemaan mm. Jenni Vartiaista ja Von Hertzen Brothersia. Hiton chilli meininki, etenkin Koffin puiston jameissa ja erityiskiitos sinne suuntaan myös päräyttävästä housebandista. Hyvin veti kundit yyberpitkän settinsä.

Bassline-festarit Koffarissa

Suvilahden festarit sunnuntaina

Lisäksi tuli pörrättyä jo aiemmin mainitsemassani Design Marketissa ja tietenkin terdeillä. Ytimessä vedettiin Aussie Barissa pari uutta hiivaa (joista tarkemmin myöhemmin) ja Pohjoisrannan päädyssä tuli tsitattua ja hikoiltua Relandersgrund-raflabotskin kannella. Eikä sovi unohtaa perjantai-illan spontaania piknik-settiä Kaisaniemenpuistossa, jossa frendien kanssa särvittiin bissee, kuunneltiin musaa ja popsittiin pientä purtavaa…

Paljon muutakin settiä olis ollu viikonlopuks tarjolla; esimerkiksi sambakarnevaali tuli missattua totaalisesti. Mut sheikkausta ja paljasta pintaa oli kyl stadissa tarjolla muutenkin ihan omaks tarpeeksi; sen verran nätisti oli helle houkutellu kaikki rotukissat framille minihameissaan ja kesätopeissaan. Olipa rohkeimmat liikenteessä pelkällä bikini-lookilla. Mahtavaa!

Vaik piti alunperin karata landelle täks viikonlopuksi niin ei paljoo ketuta, et tuli jäätyä ytimeen asfaltin poltettavaksi. Tulipa taas kerran jämäkkä muistutus siitä, et stadi on aivan mieletön kaupunki ja et tääl tarjonta ohjelman ja kauniiden mestojen suhteen on niin rajaton, ettei se koskaan lopu kesken.

P.S. Snadit risut Suvilahden festareiden järjästävälle taholle siitä, et sisäänpääsy oli hoidettu vaikeimman kautta eli aivan päin persettä!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: