Hanna – viikonlopun leffavinkki

1 Hei

”Vinkki niille, jotka halajavat hetkeksi jemmaan Ison Arskan silmien alta: Menkää hyvät ihmiset tsiigaamaan Hanna-elokuvaa, kun vielä ehtii. Suosittelen kuitenkin, et valkaatte ilmastoidun teatterin!

Toi on sellanen leffa, et kandee tsekata se muutenkin kunnon teatterissa myös taagisti jytisevän äänimaailman takia. The Chemical Brothers on duunannut leffaan sellasta musaa, et se jo riittää syyksi ton katsomiseen… Ja vaik musapuoli on noinkin tykkiä, on sitä osattu annostella juuri sopivasti; mieluummin liian vähän ku liian paljon -logiikalla.

Hyvän musiikin lisäksi Joe Wrightin (mm. loistava Atonement) ohjaamassa leffassa miellytti kovasti upeasti valitut kuvauspaikat. Kuten kaikki varmaan jo tietävätkin, alkaa leffa Kuusamon maisemissa. Hyvältä näyttää talvinen Pohjois-Suomi ja fiilistä nostatetaan hienosti sillä, että arktisen luonnon hiljaisuudelle annetaan runsaasti aikaa. Pelkkää hengitystä ja tuulen suhinaa on kiva kuunnella leffassa jo pelkästään sen vuoksi, että se on niin harvinaista herkkua hollywoodmaisissa toimintaelokuvissa.

Toimintaelokuva se on tää Hannakin. Se tulee viimeistään selväksi, kun leffan nimiosan sankaritar lukitaan pahisten toimesta mystiseen laboratorioon. Sieltä kun nuori Hanna (Saoirse Ronan, synt. 1994) ryhtyy pakenemaan niin pärähtää The Chemical Brothersin musa potkimaan ja tuo kohtaus on äärimmäisen upea juuri musan, sekä leikkauksen ja kuvauksen ansiosta. Ja on tuossakin miljöö kohillaan…

Stoorihan on suht tuttu jo monestakin leffasta ja vaik Dark Angel -televisiosarjasta; Pahikset eli ””systeemi”” alkaa kehittämään täydellistä sotilasta ja siinä lipsutaan sit rodunjalostuksen puolelle. Nyt tuo geenimanipuloitu tappokone on Hanna, joka on päässyt onnekseen pakoon jumalan selän taakse eli Kuusamon erämaihin. Siellä giltsi sit treenaa skilssejään oppi-isän (laimea Eric Bana) kanssa, kunnes on valmis kohtaamaan pahikset. Ja pahisten pahis on täs leffassa itse Cate Blanchett (esim. Taru Sormusten Herrasta ja Benjamin Button), joka herrasmiehen rankkauksissa on yks aikakautemme suurimmista naisnäyttelijöistä. Kiva oli nähdä kerrankin Katea jakkupuvussa esittämässä bäädmamaa, kun viimeksi häntä ihailin Robin Hood -leffan umpirakastettavana Lady Mariana pellavamekossaan. Tos naisessa on jotain samaa, ku aikoinaan Lauren Bacallissa ja se on paljon se!

Cate Blanchett


Hanna ei kokonaisuudessaan yllä ihan klassikkotasolle, johtuen lähinnä tarinan ohuudesta ja huonoista sivuroolinäyttelijöistä. Mut ehdottomasti nyt menään keskiverron paremmalla puolella ja aika/uudet katselukerrat näyttää, onko leffa jopa sitä harvinaista parasta kymmenystä… Lähellä ainakin ollaan!

 ”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: