Rice Garden – sushia Hakiksesta

11 Hei

Itäisen kantakaupungin hoodeilla on aika sniidusti ollu sushi-mestoja, joten uusi tulokas otetaan aina avosylin vastaan. Tuorein yrittäjä on Hakiksen torin kupeessa Siltasaaren puolella lymyävä Rice Garden. Vihdoin herrasmiehenkin klabbit johdattivat tohon suuntaan lounasaikaan ja niinpä pääsin tyyppaamaan japanin lahjaa kulinaariselle maailmalle kuuman kesäpäivän ratoksi.

Rice Garden tosiaan sijaitsee ihan Hakaniemen Mäcin ja Sokoksen kupeessa eli mesta on aika iisi löytää. Ja niinpä ei ollut yllätys, et en ollut ainoo poka skruudaamassa keskellä arkipäivää. Sushihan toimii keveytensä vuoksi lounaaksi kuin sata city-kaniinia. Tollasen maukkaan mut kepposen satsin jälkeen jaksaa painaa duunia vielä iltapäivänkin, toisin ku vaik vedettyään pizzan tahi kebun huiviinsa…

Valkkasin tänään medium-annoksen, joka bungas 10,90€ ja riitti täyttämän nälkäisen miehen juuri passelisti. Lounas-diiliin kuului myös harvinaisen maukas misokeitto sekä japanilainen tee, joista jälkimmäisen kylläkin jätin väliin. Miso-keitto oli niin herkullista, et oikein hiljennyin sen ääreen makustelemaan ja niinpä annokseni napsahti pöytään jo kesken keittohetken. Setti oli ton näkönen:

Rice Gardenin medium-lounasannos

Eli hyvältä näytti ja monipuolisesta satsista jäi pirun hyvä maku kitusiin. Raaka-aineet olivat siis tuoreita ja laadukkaita, mikä sushin ollessä kyseessä on koko homman ydin. Tossa ei voi fuulata. Ainoo snadi miikka on pakko antaa maki-rullista. Yks niistä oli jäänyt sillai vajaaks, et levän saumasta irvisti riisiä ja toisesta taas oli jäänyt pääty siistimättä eli riisiä tursotti sieltä aika rivon näköisesti. Lisäksi makirullat oli leikattu aika vapaalla handulla eli jokainen niistä oli selvästi eri mittainen. Eli snadia hapuilua viimeistelyssä, joka palauttaisi perinteisen sushikoulun oppilaan takaisin edelliselle luokalle opettelemaan riisin keittämistä.

Ja mitä tulee tohon riisiin ja sen boilaamiseen, niin Rice Gardenissa se oli yks aterian parhaista ylläreistä. Harvoin saa stadin sushimestoissa noin hyvän makuista ja upeasti keitettyä riisiä syödäkseen. Mesta siis ansaitsee nimensä! Lisäksi erityismaininta lounasannoksen tonnikalamajoneesi-hässäkästä. Hitto et se oli maukas biitti! Eli ei muuta ku tervetuloa Rice Garden herrasmiehen kotikulmille. Saitte juuri uuden kantiksen.”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: