Valokuvataidetta ja virtuositeettia

27 Hei

Tennispalatsin yläkerrassa on yks maamme mielenkiintoisimmista museoista ja sinne taas vei herrasmiehen tie. Syynä Helsingin taidemuseon visiittiin oli tällä kertaa Hannes Heikuran, tuon Hesarin kaikkien aikojen ykköskuvaajan uusin valokuvanäyttely.

Kyllä kannatti museoon taas mennä. Ton Dark Zone -nimisen valokuvanäyttelyn perusteella voin julistaa herra Heikuran maamme parhaaksi ja näkemyksellisimmäksi fotariksi. Aivan jäätävää kuvaa oli seinille vedetty ja noista kymmenistä alumiinille vedostetuista mustavalkokuvista olisin kelpuuttanut jokaisen kotini seinälle. Aivan mieletöntä valon ja tilan virtuoosimaista haltuunottoa!

Hannes Heikuran mestariotos

Nuo jäätävän taidokkaat ja graafisesti upeat kuvat vetivät allekirjoittaneen hiljaiseksi. Ja samalla tajusin, miltä Claptoneista ja kumppaneista tuntui 60-luvun lopulla Jimi Hendrixin keikalla. Tuolloinhan nuo kitarasankarit meinasivat naulata keppinsä seinään, kun näkivät Jimin virtuositeetin ja totesivat oman mitättömyytensä todellisen mestarin rinnalla. Aika kova kynnys on myös herrasmiehellä edessä, kun seuraavan kerran kaivaa kameransa esiin. No, ammattilainen on ammattilainen ja joka alalla on omat mestarinsa. Heikura on ylisanansa ansainnut.

Eikä ollut huonompaa kattausta museon toisessakaan kerroksessa, jossa pari kotimaista valokuvaajaa, Ritva Kovalainen ja Sanni Seppo, esittelivät omia metsäaiheisia otoksiaan. Kultainen metsä -näyttely oli hyvää orgaanista vastapainoa Heikuran Helsinkiä kuvaaville urbaaneille ja graafisesti jyrkkälinjaisille otoksille. Puu on kaunis kuvattava ja metsä edelleen sen verran mystinen paikka, että mm. Kainuun aarniometsissä möyrineet kuvaajat olivat saaneet vangittua lähes maagisia ja esteettisesti äärimmäisen kauniita näkyjä linssinsä läpi.

Hopi hopi siis kaikki esteetikot Tennarin museoon nautiskelemaan! Vinkkinä vielä, et tonne pääsee perjantaisin ilmaiseksi ineen. Persaukisuuskaan ei käy siis tekosyyksi ton missaamiselle. Kyseessä nimittäin must-tason näyttely, joka jokaisen tulisi kokea.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: