Lapin Kulta Solar Kitchen

11 Elo

Valveutuneena bloggaajana, uteliaana kulinaristina ja paljasjalkaisena helsinkiläisenä koin velvollisuudekseni käydä bongaamassa Kalasataman kärkeen bygatun Solar Kitchen -nimisen pop up -raflan. Kuten nimestä nokkelimmat-pokkelimmat hiffaa, liittyy mestan ideaan oleellisena osana ison arskan tarjoama poweri.

Solar power rules!

Fillarilla ku paikalle kurvasin niin ekana pisti öögaan pilvinen taivas, joka ikävästi blokkas aurinkovoimasta veks isoimmat tehot. Niinpä paikalle roudatut aurinkokeittimet eivät pöhisseetkään kehutulla 300-asteella vaan potkua olikin vaan sen verran, et suklaat saivat sulamaan””¦ No, se ei menoa haitannut, sillä idea oli upea ja yritys hyvä. Minkä sille mahtaa, et härmässä ei edes tällaisina superkesinä oo mikään 100-prossanen arskatakuu.

Tokana valppaan semi-juurnalistin silmään kiinnitti, et paikalle raahautunu poka oli ihan pirun homogeenista. Kanssani Herra Melasniemen tiimin loihtimaa kolmen ruokalajin menyytä skruudas 30-kymppinen semihipsterilauma, joka kai oli sitä paljonpuhuttua ””parempaa väkeä””. Siis jengiä, joka snaijaa hyvän päälle ja satsaa arkisiin nautintoihin… Ei kuitenkaan mitään juppeja, ku alueen robusti miljöö ei aitoja kermaperseitä houkuttele vaan just sitä Kuudennen linjan brunssilla notkuvaa, suhteellisen hyvin toimeentulevaa luovan alan menestyjää. Ja sit meitsi mukana palelemassa ja sadepilviä väijymässä, tiätty. 😉

No, onneksemme ei tullu vodaa niskaan ja noin 30 hengen lounastajaryhmä (täysi tupa) sai vetää setit huiviin kuivissa kledjuissa. Tosin kelin pilvisyyden takia peruskattausta oli muutettu sen verran, et pääruokana tarjottu tomaattipata tuli kylmänä versiona, jälkkärin suklaakakku jäi paistamatta ja suklaa tuli siis kastikkeena. Jossain mediassa ”mainostetut” patongit jäi kanssa paistamatta, mikä oli sääli. Ite diggaan nimittäin mutustaa tuota rapeaa ranskanpullaa niin keittomuonan ku salaatinkin kera eli se olisi tohon sydeemiin sopinut täydellisesti. Alkuun nimittäin oli etikkaista villiyrttisalaattia ryyditettynä marinoiduilla porkkanoilla ja kukkakaalilla. Pääruoaksi kauhottiin sit tota jo mainittua tomaattiyrttikeittoa/-pataa, jonka päälle oli laitettu runsaasti törkeen hyvää kotimaista Vilho-juustoa. Loppuun sit herkuteltiin tuoreilla marjoilla (karviaista & mustikkaa) suklaa- ja kinuskikastikkeen kera. Jäi hyvä maku suuhun, vaik kahvitkin jäi arskavajauksen takia keittämättä””¦

Tomaattipata ja Vilho-juusto


Jälkkäri

Vaikka moni asia meni soveltamisen puolelle ja jutuista jouduttin tinkimään, niin ehdottomasti toi oli kokemisen arvoinen setti. Valitettavasti ravintolakonsepti on vaan enää tän viikon stadissa (viel ehtii!) ja jatkaa sit matkaansa muille maille & mantuville. Mut jos joskus tulee eteen toi Solar Kitchen niin ampukaa mestoille. Mukaan vaan avoin mieli ja hyvä keli niin tarjolla on ikimuistoinen lounas, jota voi sit kaipailla talvella duuniruokalassa kärvistellessä.”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: