Kotileipomo Siiskosen riisipiirakka – primus inter pares!

27 Elo

Junnuna tuli sompailtua stadin baanoja pullakuskin ominaisuudessa useampanakin kesänä. Tuon kesäduunin sivutuotteena tuli lämmin suhde baakkelsipuolen tuotteisiin ja samaan hintaan tarttui itellekin leivän vääntämisen arvokas taito. Niinpä sitä osaa antaa rispektii, jos tässä suurleipomoiden teollisuustuotteiden jyräämässä maassa törmää johonkin autenttisen ja aidosti maukkaan oloiseen leipomotuotteeseen. Yks noista ton skenen helmistä on ehdottomasti viitostien varrella Juvan kulmilla majaansa pitävän Kotileipomo Siiskosen ruiskuoripiirakka.

Siiskosen ruiskuoripiirakka

Siiskosen jauhopeukalot ovat kuuluisia maanmainiosta kauraleivästään, mut sen rinnalle tai jopa edelle tahtoisin nostaa tuon bulin karjalanpiirakan. Kyseessä niin pirun mehevä ja maukas tuote, et sitä on pakko hamstrata aina säkillinen, ku Mikkelin taakse tulee kruisailtua. Eilen viimeksi siellä taas poikettiin ja nyt on himassa tuota herkkua Smeg pullollaan… 🙂 Todellista arjen luksusta!

Tää hehkuttamani ruiskuoripiirakka on duunattu käsin aitoon ruiskuoritaikinaan, jonka sisus suorastaan pursuaa erinomaisesti suolattua ja täydellisen koostumuksen sekä maun omaavaa riisipuuroa. Yks tollanen piirakka toimii täydellisenä välipalana, ja pari ku vetää huiviin niin johan on pötsi täynnä. Ite olen skruudaillut noita tänä kesänä monella staililla eli herkkua tullut naatittua niin tuoreeltaan kuin useamman päivän seisseenä sekä kylmänä ja kuumana. Aina on maku vetäny äijän hiljaiseksi. Ja mitään täytteitä noi eivät todellakaan kaipaa päällensä, sillä kyseinen tuote on niin loppuun asti hiottu ettei makuharmoniaa kande millään munavoilla spoilata.

On niin kliffaa, et viel löytyy tollasia helmiä kaiken keskittämis- ja tehostamisvimman jäljiltäkin. Kaiken lisäks täl Siiskosen leipomolla näyttää viel menevän varsin hyvin, sillä niinä vuosina ku olen heidän tuotteitaan ymmärtänyt poiketa hakemaan, on kasvu ollut aika kolossaalista. Aikoinaan poikkesin snadin kotileipomon oheen kyhättyyn myymälän tapaiseen tilaan itsekseni pyörimään. Nyt on viime vuosina saanut poiketa suuren leipomokeitaan isolle asvaltoidulle parkkikselle kymmenien autojen sekaan. Päheetä, et joku yrittäjä onnistuu menestymään noinkin perinteisellä alalla ja kaukana kasvukeskuksista pelkästään ahkeran duunin ja etenkin erinomaisten tuotteidensa ansiosta. Jatkakaa samaan malliin!

P.S. Stadista saa Siiskosen leipiä aika monesta mestasta, mut tietääkö kukaan onko noita Suomen parhaita karjalanpiirakoita saatavilla Kehä I:n inessiivistä?”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: