Coopers panimon tuotteet – silkkaa parhautta ausseista

28 Elo

”Yks tän upean kesän parhaista puolista tykkikelien lisäksi oli syvällinen tutustuminen australialaisen Coopers-panimon tuotteisiin. Vaik toi firma lienee tunnetuin kotipanimohommeleista niin fakta on, et niiden tuotteet on parasta A-ryhmää olutrintamalla ja siihen klubiin ei kovin moni panimo tuotteillaan yllä. Suomalaisista ei ainutkaan!

Nyt herrasmiehellä oli ilo saada haalittua lavallinen noita perinteikkään panimon (est. 1862) kehuttuja juomia mökille. Mikä oli ihmisen sitten kesä möksällä ollessa, ku kylmässä muhi kaiken aikaa todellista luksustason bisukkaa. Coopersin laajasta valikoimasta sain hommattua kolme tuotetta, joita meikäläisellä sit oli pruuvipenkissä ja naatiskelulistalla pitkin kesää. Ja vaik kuinka kovasti tota pyhää kolminaisuutta makustelin ja fiilistelin, niin eipä tullut selvyyttä, onko paras Coopers-tuote mahtavan paahteinen sekä voimakas Stout, uskomattoman maukas ja silti helmeilevän kepeä Sparkling Ale vaiko sittenkin monivivahteinen ja aromikas Pale Ale.

Coopers Sparkling Ale (0,375 l)

Coopers Pale Ale (0,375 l)

Coopers Stout (0,375 l)

Se kuitenkin tuli varsin hyvin selväksi, että kun tuollaisia huipputuotteita sai nautittavakseen niin sen päälle on pikkasen hankala enää totutella peruslaagerin sinänsä hyvään, mut varsin luonteettomaan makuun. Noiden aussibissejen säilyntäaineeton, pullossa kypsytetty ja huolella duunattu makupaletti jätti ikimuistoisen muistijäljen.

Nyt vaan pitäis selvittää, saako Suomesta tota herkkua suoraan vai täytyykö taas kääntää jokainen kivi ja metskata merta edempää (esim. Systenbolaget/Sweden) saadakseen himokkaisiin handuihin lisää tuota parhautta. Elämäni parhaita olutkokemuksia noi lekkerit nimittäin olivat ja siksi sitä on PAKKO SAADA LISÄÄ!

P.S. Löyty Aussie Barin valikoimista. Tietenkin!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: