Harvinaisuus: Laatuluokan kanakebab

13 syys

Stadissa on viime vuosien sushipaikkainvaasiosta huolimatta edelleen väkevä edustus erilaisia kebab-paikkoja. Valitettavasti niiden osalta määrä korvaa laadun. Joitain hyviäkin kuitenkin tuohon massaan mahtuu, ja nyt törmäsin uuteen tuttavuuteen, joka on syytä nostaa tolle suppealle laatukebumestojen listalle.

Käytiin Jammu-sedän kanssa bokraustreenien päälle testaamassa Mäkelänkadun ja Sturenkadun kulmassa käryttävä King Kebab. Vaik mestan nimi viittaakin tusinamestaan niin inestä löyty sellainen harmittavan harvinainen, mut positiivinen tuttavuus, et pakko oli antaa sille saumaa. Tiskin takana nimittäin pörräs käristettävänä kanakebabvarras, joka oli duunattu täyslihasta! Yleensähän suomalaiset kebuvartaat eli ns. norsunjalat on varsin epämääräistä jauhelihan ja mausteseosten mössöä ja tollasiin autenttisiin lihavirityksiin törmää lähinnä itäisen Välimeren nurkilla. Nyt sellainen kuitenkin löytyi Vallilan kulmilta ja sehän on aika merkittävä ja uutiskynnyksen ylittävä seikka.

En tiedä, kuinka kauan toi mesta on valitsemallaan linjalla tuolla (Mäkelänkatu 31) tehny bussinesta, mut aika hyvin ovat pitäneet kynttiläänsä vakan alla. Nyt on kuitenkin aika paljastaa, et tuolla on hekumallinen mesta, josta saa pirun hyvää kanakebua. Tilaamamme annokset olivat nimittäin erittäin maukkaita ja etenkin rapeaksi paahtunut kana oli äärimmäisen mehukasta ja maukasta. Suutuntuma oli täydellinen ja huolella maustettu siipikarjan edustaja maistui mahtavan mehevältä. Kebabrulla-annos (limun kanssa alle 9 €) oli kaiken lisäksi varsin iso jöötti ja kauniisti aseteltu eli kaikin puolin hyvä setti.

Kuninkaallinen kanakebab!

Valitettavasti toi pöperöpuolella vallinnut huipputaso ei ihan kantanut sisustukseen asti. Mesta oli juuri sellainen kuin pikaruokaa tuuttaava maahanmuuttajien rafla tuppaa liian usein olemaan. Paikka oli siis jäänyt hieman stailaamatta, jos asian kauniisti haluaa sanoa””¦ Ja rumasti en viitsi nyt tykittää, ku edelleen hyvä fiilis päällä tosta lounaasta ja palvelukin pelas ihan hyvällä attityydillä. Tonne on pakko mennä lähiaikoina uudestaan!”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: