Schnitzel tosimiehille

29 syys

Jokasyksyinen traditio on, että herrasmies painuu ainakin kertaalle vetämään pötsinsä turvoksiin Ravintolakolmioiden Oktoberfest-menun tirolinleikkeellä. Viime vuonna suoritin tuon itsetuhoisan riitin Helmi-Grillissä ja nyt uhrasin terveyteni saksalaisen mättökulinarismin alttarille Juttiksessa.

Tuo kuuluisa erikoismenun kausiherkkusetti muodostuu jättimäisestä leivitetystä porsaanleikkeestä, smetanassa haudutetusta pekoni- hapankaali-hässäkästä (toimii!) sekä kasasta ranskalaisia perunoita. Koko satsi nautitaan aina hyvässä seurassa ja huuhdotaan luonnollisesti alas (Etelä-Saksalaisella) laatuoluella. Tällä kertaa nalli napsahti seuralaisen esimerkkiä seuraten Weihenstephaner Hefe Weissenbieriin, vaikka tarjolla oli myös Vakka-Suomen panimon ko. raflaketjulle panemaa oktoberfest-henkistä kausiolutta. Tuota kotimaista viritystä stedasin yks ilta jo aikaisemmin samoilla tonteilla, ja sen snadisti liiankin kärkäs humaluus ei tuntunut nyt kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta tän pyhän toimituksen kanssa nautittavaksi… Weihenstephaner ja schnitzel taas olivat kuin luodut toisilleen ja omassa yksinkertaisuudessaan tuo ateria oli hyvin lähellä täydellisyyttä.

Elämän peruspalikat: Liha & Olut

Nyt kun tosta varsin äijämäisestä sekä äärimmäisen messevästä mättöillallisesta on kulunut jo kuusi tuntia, alkaa taas veri kiertää päähän asti sekä ohimosuonten kimaka vislaus laantumaan. Hengissä siis taas selvittiin. Huh huh. Eläköön tämä traditio niin kauan kuin herrasmiehessä henki pihisee!

P.S. Voisiko joku sivistää allekirjoittanutta ja kertoa, miksi Oktoberfestejä juhlitaan jo syyskuunkin puolella?

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: