Karibialta kajahtaa: Matusalem Rom

4 Lok

Herrasmiehelle kävi aika ohrasesti, ku Alkon lippulaivamyymälästä noudettu rommelekkeri kajahti päreiksi juuri, kun se tuliaislahjana piti nostaa pöytään. Jäljellä oli vaan kirjaimellisesti märkä läntti. Tosin varsin miehekkäästi ja messevästi tuoksahtava sellainen.

Hätä ei ollut kuitenkaan sen näköinen, sillä tunnetusti rommille perso isäntä kaivoi kätköistään Alkon tuontivalikoimaosaston karibialaisen helmen, Matusalem Gran Reserva 15 yo -potun. Vaikka itse olenkin hieman noviisi tän genren liemien suhteen niin kyllä osasin tunnistaa laadukkaan tuotteen, kun sitä maistamaan pääsin. Todellista huippukamaa!

Matusalen Gran Reverva 15yo

Väri Matusalemissa (est. 1872) on kauniin meripihkainen ja huumaavassa tuoksussa runsaasti makeutta ja lämpöä. Makupuolella kokemus jatkui myös äärimmäisen positiivissa merkeissä, sillä jalon juoman suussa aiheuttamat tuntemukset on puettavissa kirjalliseen muotoon seuraavien adjektiivien voimalla: pehmeä, notkea, lämmin, jalostunut, laadukas, täyteläinen, maukas, suorastaan makuisa eli suunmukainen! Tuo massiivinen makukokemus huipentui pitkässä ja lempeässä jälkimaussa; makeudesta huolimatta oli tässä nektarissa aivan lopussa machomaisen mukavasti potkua ja puraisua.

Niinpä tuon kuubalaisen vientituotteen parissa vietetty kaunis hetki pisti miettimään, miksi esimerkiksi ylihinnoiteltua konjamiinia juo enää kukaan? Tuo varsin yliarvostettu ranskalainen juoma tuntui jotenkin elitistiseltä ja etäiseltä asialta viskisiepon syventyessä laaturommin saloihin hyvässä seurassa. No, ehkä olis seuraavaksi aika ottaa joku laatukonjakki pruuvipenkkiin ja palauttaa usko tuohonkin jalojuomaan.

Mainokset

6 vastausta to “Karibialta kajahtaa: Matusalem Rom”

 1. jenna 07/08/2012 klo 17.54 #

  Tää on tän tytön ihan ehdoton lemppari 🙂 Seuraavaksi testiin lähtee Matusalem Platino, joka tuolla odottaisi avaamattomana.

  • herrasmiehistelyablog 09/08/2012 klo 20.13 #

   Sulla on hyvä maku! Suosittelen Platinon lisäksi ehdottomasti testaamaan Diplomático Gran Reservan sekä Zapaca Centenarion. Itse olen ne tän vuoden puolella testannut ja ihan täällä blogissa asti isoon ääneen kehunut…

   • jenna 11/08/2012 klo 7.46 #

    Täytynee kyllä maistella nuo itekkin. Ja täytynee tutkia tätä sun blogia tarkemmin vielä!

 2. mrannikko 01/02/2013 klo 9.59 #

  Vallan toimiva tuo Matusalemi. Yksi suosikeistani mutta en ole vähään aikaan kohdannutkaan.

  Caroni Trinity on kanssa kokemisen arvoinen! Itselläni on kanssa tuo rommien maistelu harrastuksena ollut noin 8vuoden ajan.

  • herrasmiehistelyablog 01/02/2013 klo 12.04 #

   Hieno harrastus tämä rommien maistelu! Ja kiitos tuosta Caron Trinity -vinkistä. Pitää etsiä tuote ksäiin.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Diplomático Reserva Exclusiva – maailman paras rommi? « Herrasmiehistelyä - 06/08/2012

  […] täyteläisyyttäkin piisasi enemmän kuin kylliksi. Makukokemus oli aika lähellä suosikkini, Matusalemin, luokkaa. Nyt jos kysyttäis niin sanoisinpa jopa, et mentiin ton ikiaikaisen feivöritin ohi eli […]

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: