Joona Vuorenpää: Kellomies

5 Lok

Nyt sit vähän fanfaareja ja rummun pärinää kehiin! Sen verran isosti pärähti allekirjoittaneen kajuutassa viikko sitten, et edelleen rekyyli tärisyttää käsiä sekä mieltä. Posti nimittäin kiikutti eteisen lattialle Tammen kustantaman uunituoreen Kellomies-kirjan ja tuon opuksen parissa on nyt sitten vietetty mahtavia sessioita iltojen hämärtyessä.

Kellomies (Tammi, 2011)

Kyseessä on Joona Vuorenpään kirjoittama ja kokoama teos, joka vetää mahtavasti nippuun kaiken sen, mitä modernin herrasmiehen pitää kelloista tietää. Ja jos toi klokuvouhotus tuntuu jotenkin elitistiseltä shaibalta, niin funtsipa kuinka yleisestä kapineesta nyt loppupeleissä puhutaan.  Tiukuhan on lähes joka jampan handussa, mut silti tällaiset herraosaston fiilistelykirjat tuppaavat yleensä liikkumaan sikari- ja viskimaailmoissa. Ne taas ovat välillä varsin kaukana normaalista perussetistä.

Kellomies on niin sisältönsä, kuvituksensa kuin rakenteensa puolesta mahtava tekele. Allekirjoittanut arvostaa kirjan loogista rakennetta ja visuaalisena hemmona saan isoja kiksejä upean ulkoasun johdosta. Isoo ja laadukasta kellofotoa on riittänyt jokaiselle sadoista sivuista tehden lukukokemuksesta lähes hekumallisen. Kirja alkaa nasevan prologin jälkeen rannekellojen yleisempien tyyppien kuvauksella ja etenee koneistojen kautta aina brändeihin sekä aikamme kuuluisimpiin kellomiehiin.

Vaikka ei mikään kellofriikki olisikaan, niin tämä upea laitos olisi taatusti hankkimisen arvoinen. Siksi rohkenen suositella Kellomiestä myös pomminvarmaksi lahjavinkiksi jokaiselle juhlan tahi lahjonnan kohteena olevalle karvanaamalle. Näin stailin lahjan kanssa ei voi mennä pahasti skutsiin ja uskoisin, et täs on käsillä yks tulevan joulun hiteistä.

Lopuksi taitaa olla snadin varoituksen paikka, sillä tämä kirja aiheuttaa paatuneimmassakin paksunahassa takuuvarman kelokuumeen. Ja se voi tulla kalliiksi! Kellomiestä kun edes snadisti selailee ja antaa öögansa levätä upeissa tuotekuvissa huomaa liian helposti jo suunnittelevansa laatukellon slumppaamista””¦ Nyt vaan pitäis päättää, onko se IWC, Breitling vai sittenkin perusvarma Omega?

Joona Vuorenpää - Kellomies himself (kuva: Mira Vuorenpää)

P.S. Kandee tsekata myös Kellomiehen nettisaitti, joka kliffasti täydentää kirjan antia.

Fiilistelyä Kellomies-kirjan tyyliin

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: