Bowmore 12yo Enigma

10 Lok

Nyt kun olen taas päässyt vauhtin noiden Islay-viskien kanssa niin oli aika ottaa uus flinda työstettäväksi. Pitkään on hyllyssäni saanut pölyttyä tää Bowmoren leka, joka ei ole koskaan kuulunut savuisten viskisuosikkieni joukkoon. Eli Caol Ila, Lagavulin, Laphroigh ja Talisker ovat aina jyränneet Bowmoren edelle, mutta nyt tuntui olevan aika antaa skidisti siimaa myös tälle juomalle. Sen verran tää kyseinen lekkeri on varstoissani muhinut avattuna, et seuraavat arviot eivät välttämättä ole linjassa tuoreen satsin kanssa läträttäessä””¦

Bowmore 12yo Enigma (Islay)

Lasiin kaadettuna tässä 12-vuotisessa Bowmoren Enigmassa kiinnittää ensimmäisenä öögaan havainto varsin tummasta väristä. Toivottavasti pronssinen sävy on aito, eikä millään poltetulla sokrulla duunattu! Voi kyl ehtaa ollakin, sillä sen verran on savun ja hunajaisuuden seassa myös sherryn tuoksua, et sävy voi olla hyvinkin kotoisin pitkästä sherrytynnyrissä suoritetusta kypsytyksestä.

Sherrymäinen meininki jatkuu myös makupuolelle, jossa se komppaa kliffasti pehmeän savuisuuden kanssa saaden aikaan varsin tasapainoisen ja harmonisen kokemuksen. Hieman on kyl liian makea herrasmiehen kitusille, vaik ihan lopussa makuun iskee kehiin pientä sulaisuuttakin. Viisaammat ja kokeneemmat viskisieppokollegat ovat joskus kertoneet maistavansa täs viskissä myös snadisti sitrusmaisia vivahteita, mut allekirjoittaneen nystyrät eivät moiseen hifistelyyn pysty. Turvetta olen aistivinani aivan viimeisenä pitkässä ja mielenkiintoisessa jälkimaussa, mutta aika pitkään ton kanssa sain painia ennen tuota havaintoa.

Meinas mennä hienostelun puolelle tää nuuhkiminen ja kurlaus, joten päätin tasting-session kietaisemalla lasin pohjalla helmeilleen lopun ykkösellä naamariin. Hyvän äijämäisen polton tarjos, vaik edelleen makeus hieman tökki. Ei siis kaikkein machoin viski tää Bowmoren Enigma, mut eiköhän tuote toimis jotakuta konjakinsiemailijaa viskihommiin käännyttäessä…

P.S. Toi lekkeri on roikkunu avattuna valikoimissani niin pitkään, et en ole ihan varma maku- ja hajukokemuksen autenttisuudesta verrattuna vasta avattuun fressiin flindaan!

 ”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: