18 Lok

”Sain tsäänssin käydä tsiigaamassa ennakkoon Aleksi Mäkelän uusimman leffan Kotirauha. Kyseessä on ohjaajan kymmenes pätkä ja hyvää settiä on äijä saanut uransa merkkipaaluksi rustattua. Kotirauha oli läpeensä ammattimaisesti duunattu elokuva, josta jäi stoorin ankeasta perusvireestä huolimatta hyvä maku ikeniin.

Vaik tuotantotiimissä komeilee taas tusinatuuban erikoismiehen eli Markus Selinin nimi, niin nyt oli viihderuuvia löystytetty sopivasti ja kaikenmaailman Matti- ja Pahat pojat -pätkien ylikaupallinen shaiba, tökerö tuotesijoittelu ja katsojien mauton kosiskelu oli jätetty taka-alalle. Kyseessä oli siis ihan kelpo stoorin ympärille kyhätty elokuvakokonaisuus, jossa pääosan nappas hienot näyttelijät. Oli esimerkiksi kliffa väijyä pitkästä aikaa Samuli Edelmannin ja Santeri Kinnusen duetointia. Buleimman vaikutuksen herrasmieheen kuitenkin tekivät taas kerran Aake Kalliala sekä Tommi Korpela. Noi aina yhtä elämän makuisen heebot olivat jälleen sivurooleissaan enemmän kuin hyviä; he olivat abso-fucking-luuttisen briljantteja!

Aake Kalliala (kuva: Solar Films / Jan Granström)

Kotirauhan kässäriin oli rustattu ihan mehukas tarina vaasalaisesta yksityisyrittäjästä, joka sössii hommansa ihan huolella ja tyrimisen kierre vie reppanaa aina vaan pahempiin ongelmiin. Tarinaa viedään ihan toimivasti eteenpäin takaumien avulla ja homma etenee junan lailla kohti vääjäämätöntä loppuaan, joka onneksi osaa hieman jopa yllättää… Oikeastaan kaikki elokuvassa kietoutuu munattoman valehtelun ja totuuden salailun aiheuttamaan verkkoon ja toivottavasti tuo toimii opetuksena ihmisille siitä ikiaikaisesta totuudesta, että valheella on lyhyet jäljet. Voi ku euroopplalaiset poliitikotkin hiffais ton asian ja lopettaisivat vihdoin ton Kreikka-aiheisen fuulan… Jo ala-asteella luokanvalvojamme opetti, et aina pääsee helpommalla ku tunnustaa. Toi oppi kantaa edelleen ihan tosielämässäkin ja sitä samaa teesiä alleviivasi tämä viihdyttävä, mutta silti ihan uskottavin sävyin maalaileva kuvaus.

Käykää tsekkaamassa ja ottakaa opiksenne!”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: