Rémy Martin XO – jalo juoma

21 Lok

”Herrasmiehellä meni kesä ja pitkälti myös syksy rattoisasti viskien ja rommien kanssa läträtessä. Tulipa siinä samalla skidisti dissattua konjakkiakin ja siitä sit podettua snadia morkkista. Todellinen herrasmies ei kavereitaan dissaa ja nyt onkin tullut aika palata pyhien asioiden äärelle ja samalla palauttaa mieleen se, mikä juoma todella on jaloista jaloin. Halleluja!

Jalojuomien kiistaton kunkkuhan on konjakki ja konjakkien kunkku taas suurin & kaunein eli RÄ©my Martin. Tuon maailman suurimman konutalon yksi kruunujalokivistä on puolestaan XO-tason liemi. Nämä faktat mielessä suuntasin kohti Kampin lippulaivahandelia ja palasin himaan salkussani RÄ©my Martin XO Excellence Cognac ””“leka. Tuo upea kristallilekkeri huokuu sellaista laatua ja arvokkuutta, et kelpais hyllyyn jo pelkästään sisustusta stailaamaan…

Remy Martin XO Excellence

Laatu korvaa määrän ja niinpä lirutin itselleni oikeaoppisen konjakkilasin (ei sellainen pullea) pohjalle vain pari senttiä tuota mahonginväristä nektaria. Jos herrasmiehellä olisi oma sikarihuone mustine nahkatuoleineen ja karhuntaljoineen niin seinäpaneelit sekä sikaripöytä olisivat juuri tätä samaa mahongin lämmintä ja voimakasta sävyä!

Sit vaan semi-aatelinen klyyvari kehiin ja sniffailemaan pehmeää tuoksupalettia harmaiden aivonystyröiden analysoitaviksi. Ekaksi paukahti mieleen adjektiivit: sitrusmainen ja kukkainen. Tiedä sit mitä pro-tason hifistelijät tuosta sanoisivat (esim. RÄ©my Martinin ambassadööri, Monsieur Dominique*), mutta näillä mielleyhtymillä mennään eteenpäin kohti maistelua…

XO:n mahtava lämpö ja harmoninen pehmeys levisivät ympäri suuta, kun lasista ensiannoksen kallistin kitusiini. Ei lainkaan alkoholin pistoa, vaan pelkkää lempeää täyteläisyyttä. Mitään lasten mehujuomaa tämä ei kuitenkaan ole sillä pehmeydestä huolimatta on helppo maistaa voimakkaita, jopa hieman maskuliinisia luumun ja pähkinän aromeja. Pitkä pyöreä jälkimaku viipyy todella pitkään ja hartaasti kitalaessa antaen oivan tilaisuuden sulkea silmät ja heittäytyä haaveiden vietäväksi.

Tältä laatu maistuu. Kaadanpa siis hieman lisää. 😉

*Hra Dominique muuten tulossa marraskuussa Suomeen levittämään laatukonjakin ilosanomaa!”

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: