Ravintolapäivä – amatöörit asialla

20 Mar

Naamakirjasta buustinsa imenyt Ravintolapäivä-happening polkaistiin taas pydeen eilen pitkin Suomea. Kolmatta kertaa järjestetty amatööriravintoloitsijoiden bakkanaali keräs ekaan kertaan nähden moninkertaisen määrän pop up -rafloja pitkin rakasta isänmaatamme. Ite poikkesin neljään mestaan ja taso vaihteli odotetusti laajalla skaalalla.

Ekat pöperöt vedettiin huiviin Porthaninkadun alapäässä, jossa pari meksikolaista jantteria kokkas porttikongissa hiiligrilli pöhisten. Hyvää settiä oli tarjolla, vaik pöperön skruudaaminen oli tehty äärimmäisen sottaiseksi ja hankalaksi. Kertakäyttöhaarukoille olis ollu tarvetta kostean papumössön kaapimista jeesaamaan. Nyt meni herkut pitkin rotsia ja asvalttia. Mut yritys oli hyvä ja maut sekä hinnat kohillaan.

Porthaninkadun meksikolainen

Ku alkupalat oli skruudattu niin alkoi armoton lisämurkinanjaagaaminen. Oltiin kuitenkin hieman myöhässä liikenteessä ja monessa paikassa oli safkat jo loppuneet tai sit jäljellä oli enää sellaista jämää, et sitä ei uskaltanut napaan kiskoa. Lisäksi alko galsa keli vaatii veroonsa ja seuraavan safkapaikan kriteereihin lisättiin se, et huikopalat piti saada vetää sisätiloissa.

Toi vaatimus ja ärjyvä maga tekivät hommasta varsin kinkkisen ja siks hakattin päätä seinään esimerkiksi Karhupuiston pohjoislaidalla, jossa jotkut duunasivat blinejä ja pelmenejä himassaan, mut jonoa oli pitkälle rappuun asti ja maltti ei riittänyt moiseen jonottamiseen. Kaarlenkadun uudessa luomu-kaupassa taas olis saanu vetää mm. burgerisettiä kaupan sisuksissa, mut sielt oli kaikki systeemit loppuneet. Sitä ei tosin kassa tiennyt ja jannu vaan jatko myymistä, vaik kaukaloissa oli tullu pohja jo vastaan. Eikä kukaan osannut kunnolla kertoa, koska luvattu santsipönttö tulisi framille. Piti siis painua kiukulla pihalle tsekkaa jotain uutta vaihtoehtoa.

Helpotus tuli sit vastaan Flemarilla, jossa Ansa-nimisen vintagekaupan daamit väänsivät salaattia ja toastia tiskiin kiitettävällä tahdilla ja pössiksellä. Safka myös näytti houkuttelevalta ja kun pöydissäkin oli tilaa niin siit sit vaan toastitilausta vetämään. Nautiskelin tuolla salamileivän, jossa makua oli lisäämässä paprika-sipulihässäkkä ja aimo slaissi cheddaria. Lämmin leipä toimi ku tauti ja palautti taas fiilarit posin puolelle. Mestassa oli hyvä meininki ja porukka oli tajunnu tuoda omat bissensä sekä punkkunsa messiin. Just tollasta settiä odotinkin Ravintola-päivän tarjoavan ja ainakin Kallion huudeilla se suht kiitettävästi toteutui. Kiitos siitä kaikille osallistuneille ja ens kerran sitten paremmat kelit & isommat satsit safkaa!

Ansa-kauppa (Fleminginkatu 8)

P.S. Pani herrasmiehen miettimään, josko laittais gentleman.fi-showroomissa äijäkeittiön tulille seuraavalla kerralla, ku Ravintolapäivä taas koittaa?!

Mainokset

2 vastausta to “Ravintolapäivä – amatöörit asialla”

  1. Sanna 20/11/2011 klo 22.50 #

    Kolmatta kertaa järjestetty!

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: