Hevostelua Weeruskan pihvi- ja riistaviikoilla

29 Mar

Aika harvoin tulee ruokalistoilla vastaan hevosta. Sääli sinänsä, sillä yks elämäni parhaista pihveistä on ollut vuosia sitten edesmenneessä krunikan Safkassa (RIP) skruudaamani hevosen sisäfile. Tuo tumma, murea ja voimakkaan makuinen liha-annos oli niin mieleenpainuva, et sen jälkeen olen tilannut aina hepoa, ku sitä on vastaan tullut. Ja nyt sellaisen bongasin Weeruskan pihvi- ja riistaviikkojen erikoismenusta ulkofileen muodossa.

Hyvä niin, sillä oli meinaa ihan pätevä setti eli taaskaan ei hevonen pettänyt. Itse asiassa vaikee kuvitella, kuinka tuollainen perinteinen liha-annos maustevoineen, punaviinikastikkeineen ja valkosipuliperunoineen vois olla enää parempi. Ei mitään turhia kikkailuja vaan perusasiat kondikseen ja sillä mentiin sit komeasti maalin asti. No okei, oli siin snadisti cajunmaustetta megessä eli snadia vääntöä oli harrastettu, mut mikäpä siin ku se toi hyvän kierteisen lisäpotkun annokseen.

Hevonen herrasmiehen makuun

Tilaamani pihvi tarjoiltiin asiantuntevan henkilökunnan vinkin ansiosta medium miikkana. Siihen ku viel ryystin päälle osuvasti suositeltua, voimakkaan lihan kanssa komeasti komppaavaa syrahia niin avot! Oli niin murea, maittava ja weeruskamaisesti hillittömän täyttävä setti, et voi suositella kaikille lihansyöjille ja kulinaristisille nautiskelijoille. Eikä kukkaroakaan pahemmin toi hedonistinen nautinto rasittanu. Maassamme rankasti aliarvioitu hevosen liha on varsin edullista, toisin ku vaik Ranskassa, jossa tällasten asioiden päälle snaijataan skidisti paremmin… Kokonsa ja makunsa puolesta massiivinen annos oli alle 20 egen hintainen eli pitäis sopia pihimmänkin kukkarolle.

Riistaviikot (27.20.-18.12.) jatkuvat vielä jonkin aikaa, joten vielä ehtii hevostelemaan. Ja oli tolla listalla paljon muutakin houkuttelevaa. Ite ainakin koetan viel ennättää vetää seuraavan annoksen:

  • KARITSAN MAKSAA JA ANDALUCIAN MAKKARAA
    grillattua karitsan maksaa, tuoremakkaraa, kermaista rosmariinikastiketta ja valkosipuli-yrttiperunapyreetä
    16,60€ vl,g

Jos siis diggaat lihan syönnistä ja muutenkin hiffaat hyvän päälle, niin toi Porvoonkadun luottomesta vois olla enemmän ku varteenotettava vaihtoehto. Sinne siis täyttä laukkaa.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: