Sofiero Original Dark Lager – tummaa bisseä aloittelijoille

4 Jou

Tuli viime kesänä hörpittyä kotiterdellä tölkki jos toinenkin Sofieron normilaageria. Hyvältähän se helteellä maistui herrasmiehen kuivassa suussa tuo Kopparberg-panimon perusbisse, vaik skidisti karvaat ennakkoasenteet ekaks tota svedupetteriööliä kohtaan olikin.

Tuosta kauniista kesämuistosta rohkaistuneena nappasin ostoskoriin lähikaupan hyllyyn ilmestyneen saman puulaakin tumman laagerin. Sofiero Original Dark Lager taitaa olla aika uus tuote täällä härmässä, sillä ei ainakaan allekirjoittaneen ööga ollu sitä ennen vakikaupan hyllystä bongannu. Niin tai näin, mut reippailla otteilla kippasin ton bissen lasiin ja ihan posein odotuksin ryhdyin maisteluhommiin.

Sofieron tumma janojuoma

Ensivaikutelma oli suht kohillaan. Komea tumma väri oli sitä mitä uskalsi odottaakin ja myös tuoksu antoi vienon lupauksen jostain kauniista ja keskivertoa paremmasta makukokemuksesta. Lisäks komea vaahtokukka oli just niin ku piti, vaik osoittautuikin suht lyhytikäiseksi… Siit oli hyvä jatkaa hörppimisen puolelle.

Maku oli yllättävän raikas, jopa liiaksikin asti. Ainakin tällaisina kylminä pakkasiltoina sitä odottaa, ja jopa edellyttää olueltaan tuhtia makua. Ihan kivasti oli kuitenkin maussa paahteisuutta ja sitä kautta inahdus luonnetta sekä persoonallisuutta. Valitettavasti tuo paahteisuus katosi kitalaesta hieman liian vikkelästi, kuin anteeksi pyydellen. Tuo lienee sellainen piirre, joka erottaa jyvät akanoista ja hyvät oluet erinomaisista. Makeahko maltainen maku kuitenkin viipyi pitkään kuin anoppi viikonloppukylässä eli jalkimakuakin kuitenkin löytyi ihan omisk tarpeiks.

Vaikka täyteläisyydessä jäätiin pari piirua alan parhaista, useimmiten saksalaisista tummista lager-oluista, niin silti tämäkin tuote ansaitsee paikkansa kaupan hyllyssä. Herrasmiehellä on jopa sellainen tutina munaskuissa, et just tällaisten tuotteiden avulla saadaan junteinkin suomiööliin jumittunut olutsieppo johdatettua laadukkaampien ja maukkaampien olusten palkitsevaan maailmaan. Niinpä tätä voi varauksetta suositella niille, jotka vasta ottavat hapuilevia ensiaskeleitaan bissemaailman kiehtovalla polulla. Kotimaisesta perushiivasta on hyvä alotella (Sandels, Karhu etc.), ja tässä olis sit siihen luonteva jatkokurssi tarjolla…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: