Grotesk – eväät lähes täydelliselle illalle

9 Jou

Oli aihetta suurempaankin fiestaan ja herrasmiehen elossa se tarkoittaa sitä, et silloin painellaan skruudaamaan hyvin ja laadukkaasti. Snadin arvonnan päätteeks juhlapaikaksi valikoitu Grotesk. Olin aikaisemmin käynyt mestassa vaan lounaalla, joten oli muutenkin aika tsekata tosimielellä toi Michelin-oppaassakin mainittu syöttölä.

Niin sit buukattiin pöytä ja painuttiin perjantai-iltana ineen tuohon viihtyisästi sisustettuun ja etenkin passelin romanttisesti valaistuun raflaan. Oltiin jo pöytävarauksen yhteydessä tilattu ennakkoon kokin yllätysmenut ja odotukset olivat siis tapissa. Viel ku maha huus simona safkaa ja fiilikset oli kohillaan makunautintoja ajatellen niin asetelmat ei paljoo paremmat olis voineet juhlaillalliselle olla.

Alkuun saatiin kuulla asiantuntevalta salihenkilökunnalta kutkuttavat stoorit tulevista annoksistamme ja samalla saimme hyvät asiantuntijavinkit myös juomien suhteen. Jopa bissen tiimoilta irtos hyvää suositusta, ilman pienintäkään viinisnobisommelierien tyypillistä väheksyntätuhahtelua! Kaiken ton jälkeen ei ollut ylläri, et alkukeittona tarjottu, vasikanlihalla ryyditetty perunapurjokeitto oli massiivisen maukas. Maut oli niin kohillaan, ettei heti saa palautettua mieleen vastaavaa keittokokemusta. Kieli meni mennessään kuohkean keiton kera ja samalla katos myös pala sydäntä. Itku näet meinas movemberiläiselle viiksiniekalle tulla puseroon, ku lautanen tyhjeni edessäni.

Grotesk: alkukeitto

Sama megataagi meisinki jatkui myös pääruoan suhteen. Naudanlihaa, karamellisoitua porkkanaa, bearnaise-kastiketta, tatteja ja perunaduchettea sisältänyt viritys oli niin äärettömän maukas, et tällainenkin ahmatti hiljensi tahtia ja sortui pitkitettyyn tantraskruudailuun. Jokainen murea lihabiitti tuli pureskeltua niin huolella ja hartaasti, et tuskin koskaan on noin kauaa yhden annoksen kanssa nokka tuhissut.

Grotesk: pääruoka

Ateriakokonaisuuden kanssa oltiin jo niin lähellä täydellisyyttä, et ellei jälkkäri olis ollu skidi pettymys niin kysees olis ollu yks elämäni parhaista seteistä. Tilanne oli kieltämättä hieman epäreilu, sillä odotukset olivat tuon vikan annoksen suhteen jo lähes kohtuuttomat. Niin tai näin, mut överimakeasta sekamelskasta selkeesti puuttui näkemys. Siinä oli torttapotortta-pohjalta kaikkea imelää sellaisena hybridinä, et mikään maku ei oikein noussut sokeriäitelyyden lisäksi framille ja hienoinen pettymys laski fiilareita parilla pykälällä.

Grotesk: jälkiruoka

Lopputulema oli kuitenkin vahvasti positiivinen ja kokemus lähes ikimuistoinen, eli oikea paikka tuli poimittua tolle anniversaari-illalle. Tän kokemuksen pohjalta uskallan suositella paikkaa kaikille muillekin, jotka haluavat kokea vaikuttavan ruokanautinnon stadissa ja silti välttää Michelinin tähtipaikkojen överihinnoittelun. Grotesk toimii kybällä!

Ja jälkkäridrinkit käytii sipaisemassa huiviin A21 Loungessa eli koko illan resepti oli leivottu varsin rusinaisen maukkaasta taikinasta. Snadisti tyyristä, mut pomminvarmaa osastoa ja juhlan kunniaks & talouden rattaiden vauhdittamiseksi finanssipuolen porsastelu sallittakoon. Suosittelen kopsaamaan ton Grotesk+A21=romanttinen juhlailta -kaavan.  MOT.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: