Kosmos – perinteet kunniaan

30 Jou

Tehtiin daamin kanssa eksoottinen trippi ajassa jokunen vuosikymmen taaksepäin. Poikettiin näet perinteisen Ravintola Kosmoksen patojen ääreen välipäivien kunniaksi ja pakitettiin vissiin suoraan 70-luvulle. Visiitissämme yllätti myös se, et meinas kesellä viikkoa tehty yritys tyssätä jo ovella. Oldschool-henkinen poke/hovimestari -hybridi torppas sisäänpääsymme perinteisellä ”onko pöytävarausta” -kyssärillä, joka onneksi taklattiin sisukkaalla inttämisellä. Uskomatonta et heti neljän jälkeen moinen mesta ihan tukossa, kun salin puolella kuitenkin vähintään parisenkymmentä pöytää! Tota ei edes selitä yyberiytimekäs eli äärimmäisen keskeinen sijainti!? No, onneks päästiin kuitenkin ineen ja samalla tutustumaan tämän stadin raflahistorian kulmakiven antimiin…

Lista oli juuri niin perinteinen kuin osasi odottaakin eli mitään modernia kotkotusta ei ollut luvassa. Tuskin paikka voisi muuten nimetä annostaan Aki Kaurismäen mukaan! Annosvaihtoehtoja oli juuri passelisti tyrkyllä ja aika hyvin osui niistä moni allekirjoittaneen makuintressien kanssa yhteen. Etenkin kalapuolella oli useita potentiaalisia houkuttumia, mut avecin lipsahdettua sille osastolle (ahventa) päätyi herrasmies valkkaamaan Wienerschnitzelin.

Jättikokoinen Wiener Schnitzel (26€)

Setit heilahti pöytään vähän liiankin vikkelään. Ei oikein ollu viel edes ehtinyt silmäilemään ympärilleen nuhjuisesti valaistussa ja vanhahtavalla tavalla arvokkaan oloisessa salissa. Skidisti ankeelta näytti ja akustiikka oli bärssistä. Safka oli kuitenkin pääosassa ja siitä ei löytynyt moitteen sijaa. Oma pihvini oli just sellaista kuin paneroitu Wieninleike on parhaimmillaan eli ohut, murea, rapea ja maukas. Leivitys oli nappisuoritus, eikä lihabiitin koossakaan ollut moitteelle sijaa. Siihen ku viel lapioi messevää pottumuussia kylkeen niin ei tarvinnu nälkäisenä ulos vaappua. Ei vaikka vatsalaukku oli joulun bakkanaaleissa venytetty uusiin ennätysmittoihin.

Hyvää oli myös kala-annos, jolle lisäpojoja myös kauniista esillepanosta. Sitruunainen perunahässäkkä komppas mahtavasti mehevän kalan kanssa ja sienikastike maistui silkalle syksyiselle metsälle kermalla höystetynä. Tuokin annos oli täyttävä eli jäi taas kerran jälkkärit vetämättä, ku tila loppu pötseissä kesken.

Ahvenfileitä, korvasienikastiketta ja sitruuna-perunaterriiniä (25€)

Salin henkilökunta oli mukavan ammattitaitoisen ja aikuismaisen oloista eli heti huomas, et nyt ei olla S-ryhmän paikassa apetta ammentamassa. Kiva saada ammattimaista palvelua, jota ei himmentänyt lainkaan skidi säätö laskun kanssa. Jäi siis hyvä maku suuhun tästä kokemuksesta, vaikka miljöö pientä skarppausta kaipaisikin.

Käykää tsedaamassa. Mut ei kiirettä, sillä Kosmos ei taatusti ole menossa minnekään tai muuttamassa stailiaan.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: