Funky Burger – piirua parempaa purilaista

5 Tam

Stadiin tupsahti joskus männäkesällä uus sporttibaari, joka jo nimensä perusteella kuulostaa mehevien hampurilaisten tarjoajalta. Parin kuukauden pähkimisen jäljiltä nyt oli askelmerkit kohdillaan ja tuli sauma koeponnistaa urbaaniksi sporttibaariksi itseään kutsuvan Funky Burgerin kattaus.

Mentiin eräänä lauantai-iltana isolla karjupossella ineen ja kuin ihmeen kaupalla saatiin buli pöytä käyttöömme. Serviisi pelas rivakasti ja siin ei äijäköörillämme kauaa nokka väpättäny, ku bisse & burger -painotteiset tilaukset oli pantu vetämään. Jenkkihenkinen lista oli houkuttelevan ja sopivan epäterveellisen kuuloinen ja kliffaa spessua siinä oli se, et ainakin teoriatasolla pääs subway-stailiin valkkaamaan hampurilaisensa leivän ciabattan, focaccian ja kokojyvän väliltä.

Totuus leipien suhteen oli kuitenkin toista, kun kaikille tuli moninaisista valinnoista huolimatta samanlaisen limpun väliin duunatut systeemit. Se ei kuitenkaan paljoo menoo haitannu, ku urpoinkin näki et nyt oli kyseessä paremman luokan safkat. Ja pääasia oli, et kyseinen leipä ei ollut mikään pakasteesta sulatettu pullamainen haperosämpylä vaan ihan oikea rapeakuorinen leipä.

Legendary Funky Burger (13,80 €)

Hampurilaisateria oli herkullisen näköinen (valju kuva ei tee oikeutta!) ja etenkin runsas pekonin kanssa heruttelu sekä messevän muheva jauhelihapihvi antoivat odottaa todellista makunautintoa.  Ja maku vastasi varsin nasevasti visuaalista lupausta, joten veti aika tyytyväiseksi koko poppoomme.

Ite diggasin hyvän leivän ja paksun pihvin lisäksi välistä löytyneestä etikkamarinoidusta punasipulista, joka kivasti piristi annostani. Lisäksi annos oli ranskalaisineen juuri passelin kokoinen eli pötsi tuli täyteen, muttei mennyt ihan tukkoon… Eihän toi ihan gourmet-burgerin titteliä ansaitse, mut sitä ei voi mistään sporttibaarista kuvitellakaan saavansa. Ranujen kanssa etenkin toivoisi skarppausta ens kerralla eli snadisti pidempää paistoaikaa vois suositella jopa näin amatööriotteella.

Tota mestaa voi siis lähes varauksetta suositella, vaikka ei niin sporttibaareista innostuisikaan. Ainakaan kyseisenä iltana eivät selostukset keskusteluamme (lue: mölinäämme) haitanneet ja meno ei muutenkaan ollut ihan niin junttia kuin vaikka Sports Academyssa pahimmillaan on. Ja kun safka on kohillaan niin sen jo pitäis riittää motivaattoriksi ton paikan tyyppaamiseen kelle vaan, vaikka mestan kalsea ja himppasen päälleliimatun oloinen sisustus ei muuten sisään houkuttelisikaan.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: