Rat King – leffa joka ei vakuuta

18 Tam

Kerrankin herrasmiehistelijä pääsi etunojassa jonkun leffan kimppuun. Kävin näet tsekkaamassa ennakkoon kotimaisen Rat King -rainan ja nyt pätkän jälkilämmöissä on hyvä kelata läpi ko. rypistyksen aiheuttamia fiilareita. Niistä päällimmäisenä kupolissa möyrii pettymys.

Rat King (2012)

Olen aika vaffasti pettynyt näkemääni leffaan ja etenkin sen tökeröön stooriin. Sinänsä hyvä tarina-aihio on vedetty aivan saatanallisen ruvelle, ku siihen on skrivattu muutama yybertason epäuskottavuus. Vai miltä kuulostaa stoori nördejantterista, jonka identiteetti pöllitään siihen malliin, et oma mutsi tai bööna ei tunnista replikaa, vaik ihan iholla ollaan?! Rat Kingissä Jurilta, lukioikäiseltä piiskatukalta ja hevijuuseritason wowittajalta siis nyysitään koko elämä, jonka jäbä on kyl jo muutenkin haaskannut ihan huolella virtuaalitodellisuuden puolelle. Sen päälle sit vielä kehitellään tietokonepelipohjalta ihan kylmäävää, hetkittäin jopa aidosti jännää tehtävänantoa. Kaikki huipentuu koulusurma-meiningillä ridaavaan loppukohtaukseen, jossa on taas pari ohjauksen, kässärin ja leikkauksen yhteistyöllä väkerrettyä kökköyttä pilaamassa tunnelmaa.

Ihan ajankohtaisten teemojen äärellä siis surffaillaan, mut juttu ei vaan nappaa blosista purjeisiin säännöllisten epäuskottavuuksien takia. Ei auta, vaik kuvaus, leikkaus, miljööt ja musa ovat ihan kohillaan, kun tarina tökkii suomalaisen mäkihyppymaajoukkueen nykymenestyksen mittakaavalla. Eikä semiohkaisista roolihahmoistakaan saa mitään ylistyslaulua viritettyä! Etenkin sivuosat olivat silkkaa huttua. Sääli sinänsä tämänkertainen floppi, sillä ohjaaja Petri Kotwica teki ihan kelpo duunia edellisen jännärinsä, Mustan jään (2007) parissa. Siinä loistivat Outi Mäenpää ja Martti Suosalo. Toi kansainvälistäkin glooriaa & mammonaa tahkonnut filkka olis ansainnut vähintään samantasoista jatkoa. Nyt meni hyvästä yristä huolimatta rajusti riman ali.

Pakko viel ihmetellä koko tuotantoryhmän panosta: eikö kukaan tosiaan hannannut tai hiffannut kyseenalaistaa stoorin mammutinmentäviä aukkoja ja uskottavuusvajeita?

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: