Viinirata

20 Tam

Oli ilo ja kunnia dallata jokunen aika sitten läpi Viini-lehden byggaama viinirata. Kyseessä siis moderni ja kaupunkilainen tapa piilottaa viinanjuonti mukasivistävään viinioppitunti-muotoon. 🙂 Kaikkea se pieni ihminen keksii!

Temppuradaksi nimetty sydeemi muodostui viidestä rastista, joissa jokaisessa oli oma aihepiiriin tiiviisti liittyvä teemansa. Stradan alku meni ihmisen kiusaamisen ja kiduttamisen puolelle (Amnesty hoi!), kun vinkkuja vaan haisteltiin ja koetettiin päästä kiinni eri dunkkiksiin. Klyyvari rohisten impattiin purkeista ja purnukoista tuttuja, mutta silti niin fittimäisen vaikeasti poimittavia döfiksiä. Allekirjoittaneelle pamahti bonarit, ku oma nokka bongas nahan eräästä muille ryhmämme jäsenille mysteeriksi jääneestä törpöstä. Se snadisti antoi balsamia haavoille siitä ruoskinnasta, jota itseeni kohdistin ekan rastin tötöilyn suhteen. Siinä nimittäin piti hajuaistin perusteella erotta rose, punkku ja valkkari sokkotestissä toisistaan. Meni valkoinen ja välimalli sekaisin toisistaan. Fuck.

Viinitesti: kumpi vai kampi?

Kolmannella rastilla päästiin itse asiaan eli ryypiskelyn sai aloittaa oikein luvan kanssa. Siinä sit posket lommolla tyypattiin eri happamien makujen harmonisointia punkun kanssa. Esimerkkikeissinä oli suomalaisessa syyspöydässäkin aktiivisesti esiintyvä puolukkahillo, jota on vaikea saada harmoniaan punaviinin kanssa. Selvisipä siinä ohessa sellainenkin yllärifakta, et meillä härmässä ei ole mitään viinikulttuuria. Yllätys yllätys! No, olkaamme ylpeitä sahti-, olut ja pontikkaperinteestämme, joka näkyy myös ruokapöytämme makukavalkadissa. Ei siellä paljoa ole perinneruokia punkun kanssa koskaan tehtykään mätsäämään…

Loppu radasta meni sitten eri rypälelajien, epämääräisten luomuhorinoiden ja viinirypäleen kasvualueiden maaperän & ilmaston vaikutusten kanssa hifistelyyn. Vikalle rastille oli viel näpsäkästi duunattu snadi kepponen, ku jengi pantiin kurlaamaan kahden viinilasin voimalla ja kertomaan kyseisten liemien eroista. Ite en bongannut mitään varianssia ja onneksi uskalsin moukkuuteni asian suhteen tuoda verbaalisesti julki, sillä lopulta paljastettiin molempien lasien sisältäneen samaa punkeroa. Mä oon kunkku ja todellinen vinkkuvirtuoosi!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: