Mallaskosken Kuohu: Talvinen 3-viljan pienpanimo-olut

3 Hel

Nyt ku ulkona alkoi oikeesti näyttää ihan aidolta talvelta niin oli taas aika nautiskella bissetarjonnan tummemman laidan tarjontaa. Niin sitä sit ajautu pruuvaamaan kotimaista Mallaskosken pikkupanimobisseä, joka oli informatiivisesti nimetty 3-viljan talviolueksi (sis. ohraa, ruista ja kauraa).

Mallaskosken Kuohu (talviolut)

Käytännössä ton nimen taakse kätkeytyi erittäin tumma, sanoisinpa syvän mahongin värinen bisse, jonka ensipuraisussa oli miehekkäästi humalaa ja ripaus maltaisuutta sekä paahteista rukiin makua. Hyvin skidillä vaahdolla siunattu tuttavuus jätti mukavan karvaan, mutta samalla pitkän ja täyteläisen jälkimaun, jossa tuo jo alussa maistunut paahteisuus vain upeasti korostui. Makustelun keskivaiheilla jopa hieman vetiseksi osoittautunut olut petrasi loppua kohden ja sai aikaan ihan hyviä jälkiviboja kitusissa.

Hyvää, jopa pari piirua keskivertotarjontaa parempaa bisseähän toi Mallaskosken Kuohun tölkkikamitsu oli, mut tuskinpa siit mitään megasukseeta tähän talvisesonkiin tulee. Maku ja laatuhan eivät korreloi myyntivolyymien kanssa millään tavalla, vaan enemmän koko menekki riippuu mainoskampanjaan poltetuista masseista, katteita syövästä polkuhinnoittelusta ja etenkin siitä, mihin isot ketjut bissen myymälässään sijoittavat. Sellaisissa skaboissa tän kaltaiset pienpanimotuotteet ottavat aina dunkkuun ja rajusti. Mut onneks näit spessumpiakin suomiöölejä kuitenkin nykyisin löytyy jopa lähikaupoista, kuhan malttaa hieman tsiigailla sinne alahyllyillekin. Aina ei ole näin ollut.

P.S. Kantsis muuten päivittää siel Mallaskoskella sitä nettisivujen blogia ja muutenkin koko saittia. Ei ihan vakuuta, jos viimeisin postaus on duunattu 28.9.2010, eikä esimerkiksi tätä talviolutta mainita sivuilla ollenkaan!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: