Aamukahvilla Café Cardemummassa

15 Hel

Niinä aamuina, kun ei pidä sännätä duuniin valtaväestön vanavedessä, vaan voi starttailla päivää hieman maltillisemmin, on allekirjoittaneella tapana laahustaa Kaarlenkadun Cardemumma-kahvilaan. Tuolla on nasta starttailla arkea hyvän kahvin ja aamupatongin merkeissä ja samalla bongailla kiireistä rahvasta fönkkarista. Kahvi+patonki -setti bungaa ennen kybää viis egee, eli mistään kalliista yläluokan elostelusta ei siis ole kyse.

Laiskan aamun starttipaketti

Café Cardemumma on tasan vuoden vanha tulokas stadin/Kallion kahvilaskenessä, mut hyvin on mesta löytänyt asiakaskuntaa. Snadissa mestassa tsittailee aina aamuisin niin lähikulmien raksaäijiä kuin Kallion luovemman ja gruuvimman hipsteripopulaation edustajia. Eikä suosion nousun esteenä ole ainakaan ollut paikan päällä pyöräytetty maistuva tarjonta. Tuo houkutteleva kattaus muodostuu herkullisten patonkien lisäksi kaiken sorttimentin tuoreesta baakkelsista keittoihin sekä maukkaisiin ja tuoreisiin salaatteihin (voitti City-lehden paras lounassalaatti stadissa -äänestyksen 2011!). Lisäks bongasin yks aamu, et uutena ilmiönä listoille oli pompanneet päivän pasta ja munakas. Noi uutuussetit on viel stedaamatta, mut niistä jo moneen kertaan mainituista patongeista voin pitkällä kokemuksella suositella messevällä perunasalaatilla ja pirtsakalla punasipulilla ryyditettyä paahtopaistiversiota sekä kanaa sisältävää täytepatonkia. Kaikist löytyy viel omat versionsa sekä kokojyvänä et pullavamppana vehnäleipäisenä.

Tänään tuli seuralaisen yllyttämänä tyypattua viel paikan tuore laskiaspulla ja sekin oli tiukasti linjassa muiden laadukkaiden tuotteiden kanssa. Tälle paikalle ja laiskoille aamunavauksille siis vahva ja varaukseton herrasmiehen suositus!

P.S. Paikalla on lauantaisin tarjolla törkeän hyvä ja maukas brunssi, josta skrivaan joskus hieman tarkemmin…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: