Laatuhiivaa etelänaapurista

23 Hel

Ensin kilahti luuriin tevi, jossa kysyttiin: ”Sopiiko tulla kylään, jos tuon laatuhiivaa megessä?” Tollaseenhan ei herrasmies voi vastata kuin yhdellä tapaa, ja niinpä hetken kuluttua oven takana pojotti kaljakuriiri kilisevän lastinsa kera. Peremmälle pirttiin päästyämme paljastui lastin sisällöksi sortimentti virolaista Saku-olutta. Tuo nostattava kavalkadi muodostui entuudestaan tutusta ja hyväksi havaitusta Kuldista sekä houkuttelevan kuuloisista Manchesterista ja Prahasta.

Eipä siinä taaskaan loppasuiden nokka paljoo tuhissu, ku jo ekat flindat korkattiin. Aloitimme varmanpäälle pelaten sessiomme Kuldilla, sillä ton Saku-panimon lippulaivan ja vanhan rakkaan suosikkini avulla oli hyvä kalibroida ylikehittyneet makunystyrämme. Raikasta ja laadukasta peruslaageriahan tuo taas kerran tuntui olevan ja antoi hyvät pöhinät tuleville makuseikkailuille. En tiedä missä ton bissen salaisuus on, mut harva bruuveri pystyy saman tasoista olutta markkinoille puskemaan.

Saku Kuld (5,2%)

Toisena otimme pruuviin Prahan (oik. Klasické hořké pivo Praha), joka osoittautui nimeään vastaavasti mukavasti humaloiduksi ja kirpeän, mutta silti pehmeän raikkaaksi janojuomaksi. Hyvin oli eestipojat onnistuneet vangitsemaan vaalean, budi-tyylisen tsekkiöölin parhaat puolet tuohon viritykseensä. Siinä ei taas ehtiny kissaa sanoo, ku jo oli noi tokatkin puolilitraiset lekkerit kumottu kiitollisiin kitusiin.

Saku Praha (4,8%)

Kolmantena ja viimeisenä iskimme himokkaat huulemme Manchesterin kimppuun. Taas tuli päräyttävä ensivaikutelma, kun punertava ja lievästi makeahko brittityylinen bisukka hiveli niin ögaa, klyyvista kuin nieluakin matkalla alas pötsin syövereihin. Brittityylinen bisse oli aika hyvä päätös kinkereillemme ja sen vähähiilihappoisuus, pehmeä maku sekä mieto yleisilme jätti hyvän fiiliksen otsalohkoon.

Saku Manchester (4,2%)

Toi koko hekumallinen sessio pisti taas kerran funtsimaan, miksi etelänaapurissa pannaan niin monipuolisia ja laadukkaita oluita, kun täällä pohjoisessa tunnutaan olevan aika pahasti jumissa peruslaagerin ikeen alla. Ja toinen iso kymysys on se ikuisuusdilemma, et kun noi lekat makso rajan takana puolisentoista egee tsipale, niin tääl hinta on puolet enemmän. Ja sit ku tollanen spessu-Saku möllöttää handelin hyllyssä niin sinnehän se jää, ku perusjantterin ostoskoriin livahtaa lähikaupasta alle egen hintainen tarjoustölkki tyyliin Koff tai Pirkka…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: