Café Engelin aamiaislautanen

24 Hel

Yks stadin kahvilakentän harvoista instituutioista on Senaatintorin laidalla jo miesmuistin mittaisen periodin möllöttänyt Café Engel. Ite en semiboheemien mestojen kuluttajana ole tonne Empire-ytimen kahvisalonkiin kyl vuosiin eksynyt. Rakkaan pääkaupunkimme sumppi- ja aamiaistarjonnan kasvaessa ei ole ollut enää polttavaa tarvetta ton skenen pioneerin tiskien ääreen laahustaa… Nyt oli kuitenkin tähtimerkit & biorytmit kohillaan ja niinpä oli aika käydä tsekkaamassa snadit uudistukset läpikäynyt klassikkokahvila.

Yks urbaanin elämän kulmakivistä on kahvilassa nautittu aamiaislautanen ja vielä enemmän tällainen hedonistinen citykettu nauttii, kun brekkaria on framilla vielä pitkälle iltapäivän puolelle. Engel ei ihan töölöläisen Tin Tin Tangon tyyliseen, läpi päivän tarjolla olevaan aamiaiseen veny, mut ihan kohtuullinen heidän klo 15.00 deadlinekin on. Niinpä ammuimme daamin kanssa ineen viime sunnuntaina varttia vaille kolme ja päästiin valkkaamaan nasta ikkunapöytä puolityhjästä salista.

Ennen pöydän ääreen jumahtamista piti viel käydä tiskiltä slumppaamassa mielihalujensa mukainen aamupalasetti. Vaihtoehtoja oli joka lähtöön ja itse arvoin pisimpään brittiläisen pekoniplatterin ja talon oman nimikkosysteemin väliltä, päätyen slumppaamaan tuon jälkimmäisen. Engelin aamiaislautanen (12€) piti sisällään sumpin ja aplarimehun lisäksi sämpylän, pari slaissia juustoa & kinkkua, egun, brie-köntin, viherkasveja ja tuoreita hedelmiä. Ihan laadukkaista raaka-aineista kyhätty lautanen oli visuaalisesti passelin näköinen ja siitä tuli pötsi täyteen. Mitään wow-efektiä ei tullut kummallakaan puolella pöytää, mikä pisti funtsimaan hinnan ja laadun ikiaikaista korrelointikysymystä. Tosin tuol Aleksin laidalla taitaa vuokrat olla sitä tasoo, et siit sijainnista ja miljööstä sopineekin pulittaa muutama ekstrakillinki.

Café Engelin aamiaisella klo 15.00

Ihan nasta kattaus siis oli toi Engelin tarjonta, mut himppasen kaukana ollaan kuitenkin allekirjoittaneen maun mukaisesta meiningistä niin semikliinisen interiöörin, turistipainotteiden asiakaskunnan kuin muunkin meisingin suhteen. Eli snadisti jäi epäselväksi, millä eväillä Café Engel on institutionaalisen asemansa bygannu.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: