Mission: Impossible – Ghost Protocol

8 Maa

Huhhuijakkaa mitä tykitystä oli eilen tsiigaamani, animaatiopuolella kunnostautuneen Brad Birdin ohjaama viimeisin Mission: Impossible. Toi sarjahan on bondimaisesti konseptoitua äksönjyräystä, jota katsoessaan saa juuri sitä mitä odottaa. Framille vedetään aseita, pahiksia, kansainvälistä vakoilua, päheitä bilikoita, hekumallisia friiduja, hulppeita mestoja, futuristista tekniikkaa ja mahdottomia tehtäviä, ja niinpä meillä on kasassa soppa, joka sit keitetään kokoon jollain puolivillaisella juonivirityksellä. Kun tuo homma tehdään todellisten ammattimiesten voimin, niin kaiken järjen vastaisesti se toimii ja pelittää ku Porschen moottori.

Mission: Impossible 4 - Ghost Protocol (2011)

Eikä tän Cruisen Tompan liidaaman saagan neljäskään osa pettänyt odotuksia. Etenkin leffan alkupuoli oli huimaa, suorastaan hengästyttävää menoa, joka ylsi sarjan parhaan eli toisen osan tasolle. Skidisti leffan loppupuolella alko iskee kisaväsymys kroppaan ja ikävästi tost juonellisesta kaahaamisesta pomppi otsalohkoon jopa mielleyhtymä kotimaisen kirjallisen sarjatulittajan, Ilkka Remeksen viimeisimpään Teräsleijona-rypistykseen… Silti väittäisin, et nyt on käsillä sarjan toiseksi paras osa ja se lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Ja niitähän viel tulee, trust me!

Itselleni tän suuren yleisön viihdeleffan taagein hailaitti oli Dubain Burj Khalifa -hotlassa kuvatut jaksot, jossa tiristettiin tehokkaasti kaikki juissit irti tuon maailman korkeimman pytingin huimaavista näkymistä ja korkeuksista. Oli muutenkin kliffa bongailla omiltakin kisällinkierroksilta tuttuja pleissejä pitkin leffaa (esim. Moskova, Budapest ja Dubai), jossa totutusti otettiin taas koko Tellus aika huolella ja herkutellen haltuun. Bulein globaalein merkkipaikkojen setitys oli varmaan hienosti toteutettu Kremlin kajauttaminen atomeiksi niin että tyrät rytisivät.

Tom Cruise ja Jeremy Renner kikkailevat Dubaissa (UAE)

Vaikka rainan juoni oli heppoinen ku Hakkaraisen kootut selitykset, niin silti se oli helppo antaa anteeksi. Toi leffa kylläkin vaatii sen, et poka tsittaa penkissä aivot off-asennossa ja altistaa itsensä viihdytettäväksi. Mitään muuta arvoa ei edes yritetä kansalle myydä, vaan kaikki meni viihdyttämisen pitkään piikkin. Ja hyvin menikin. Käykää siis väijymässä toi filkka ja hoitakaa homma leffateatterissa, sillä kyl tällainen meininki vaatii ehdottomasti ison kankaan ja äreet skobet.

Ai niin, juoksihan siellä muiden mukana myös meidän oma Samuli. Ja tais se sanoakin pari replaa… Jihuu!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: