Reidar Palmgren: Tunneli – kevyttä kamaa

12 Maa

Reidar Palmgren identifioituu meikäläisen arkistoissa Thiliathalia-kisailijaksi, näyttelijäksi ja Satu Silvon siipaksi. Ton kaiken meriitin perässä on sit pienellä printillä maininta herran kirjailijan urasta. Reidar on kaiken muun touhuilun keskellä ehtinyt itse asiassa skrivaamaan jo neljä opusta, joista 2001 ilmestynyt ja palkintojakin pokkaillut debyytti Jalat edellä oli muistaakseni ihan kelpo tekele.

Reidar Palmgren: Tunneli (Otava)

Samaa ei voi sanoa multitalentin viimeisimmästä kirjasta Tunneli. Toi jo 2007 julkaistu, mut nyt vasta lukukinkereihini päätynyt väkerrys jätti aika vaatimattoman muistijäljen. Sitä lukiessa tuli useaan otteeseen mieleen, et kyseessä taitaa olla pikaisesti kokoon puskettu nuorisokirja, vaik kai tää opus ihan vakavissaan tehty olikin ja kirjastostakin löytyy ihan aikuisten osaltolta.

Tunneli kertoo nelikymppisen Leon tarinan. Toi äijä on lapamatouttaan ajautunut elämässään aika pahasti kiville avioliiton upotessa hetteikköiseen rämeikköön, jonka huuruissa huoltajuuskiitat vaanivat ja mielenterveys järkkyy. Sitä sotkua Leo koettaa työstääsamalla kun lapsuuden traumat hyökyvät tsunamina päälle muistin synkimmistä luolastoista.

Jotenkin noi isot ja raskaat aiheet on saatu kirjattua heppoiseen muotoon, jota lukee läpi pikalaukkaa ja ilman kosketuspintaa.
Koko opuksen lukukokemus jäi varsin pinnalliseksi ja tällaiselle romaanikirjallisuuden suurkuluttajalle homma jäi välipalanomaiseksi hotkaisuksi.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: