Sahtia koneeseen

16 Maa

Edesmennyt bisseguru Michael Jackson tapas hehkuttaa härmäläistä alkuolutta eli sahtia aina tilaisuuden tullen. Hänen bissemarinoituja makunystyröitään tuo alkukantainen ööli hiveli siihen malliin, et taispa ukkeli rankata sen ihan kärkikymmenikköön maailman parhaita oluita listatessaan.

Ite en ole koskaan oikein päässyt sisälle ton Finnish Real Ale -nimen omaavan kuraveden hienouksiin, mut Michaelin innostamana olen kyllä koettanut antaa liemelle tsäänssin aina, ku sellaista on vastaan tullut. Mikään jokapäiväinen tai -paikkainen perusjuomahan toi sahti ei ole, sillä harvassa on stadissakin ne juottolat, jossa tota nokkansa eteen saa.

Kuplivaa sahtia (@ Weeruska)

Toissapäivänä hoilotti Weeruska naamakirjaviestissään vinkin, et sahti on otettu raflan juuri alkaneiden perinneruokaviikkojen (14.3.-9.4.2012) kunniaksi juomalistaa koristamaan. Eikä siin sit muu auttanu, ku välittömästi napata kolmosen spåra persiin alle ja karauttaa Alppilaan maistelumatkalle.

Weeruskan listalta löytyi yhtä sorttimenttia tuota jaloa, mutta pelottavan sameaa lientä eli lopullinen juomavalinta oli helppoa ja tilaus vilahti prosessiin alta nanosekunnin. EIkä aikaakaan ku tuopposet kolahtivat pöydän pintaan. Niititä sit porukalla haisteltiin ja maisteltiin turpa väristen. Kommenttilaariin ropisi klyyvariperäisiä mielleyhtymiä biojäteastiaan, banaaninkuoreen ja kotikaljaan. Sama meininki jatkui myös makunautintopuolella eli aika hedelmäisen makea ja raatia hämmentävä juoma oli kyseessä, jonka kaljaksi leveään makupalettiin mahtui paljon ikään kuin kotitekoisia vivahteita. Käsityönmaku oli vahvasti korkeaoktaanisessa sahdissa läsnä!

Vähähiilihappoinen ja tympeähkön hiivainen maku ei vieläkään tehnyt herrasmiehistelijästä todellista sahtisieppoa, mut kiva sitä oli pikkutuoppi (0,33l, 7,90€) naamaan raapaista jo pelkästään sivistysmielessä. Käykää stedaamassa!

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: