John Carter – lapsuuteni sankari

2 Huh

Disney ilmoitti viime viikolla, että heidän megasatsauksensa John Carter -elokuvan suhteen on mennyt vahvasti jonkkaan, ja että turskaa olisi tulossa pari sataa taalamiltsiä. Pakkohan se oli sit kipittää Kinopalatsiin tsiigaamaan, kuinka on jättifirma onnistunut tyrimään noin taagisti.

Olisin mä muutenkin menny John Carterin väijymään, sillä onhan kyseinen jamppa ollut luku-urani ensimmäisiä merkkipaaluja. Pikkuskloddina kolahti aika rajustikin tuon Marsiin kimmonneen jenkkisoturin seikkailut punaisella planeetalla, ja omassa nöösipoikarankingissa meni Carter kirkkaasti ohi saman kirjailijan eli E.R. Burroughsin Tarzan-hahmon edelle.

John Carter (3D Movie by Disney)

Nyt ku on nähnyt ton 3D-spektaakkelin niin pakko himpan kummastella taloudellista floppia. Ihan jees-tason seikkailuahan toi oli ja aineksiltaan raina oli sata kertaa edellä samassa sarjassa painivia uusia Star Warsseja tai jackpotiksi noussutta Avatarta. Puhumattakaan kaikista B-luokan sarjakuvasankarifilmatisoinneista, joita Hollywood on sylkenyt pihalle viimeisen vuosikymmenen aikana ihan solkenaan. Lisäksi leffassa oli samoja rakennupalikoita, ku Sormusten herra -trilogian ja Kladiaattori-leffan kaltaisissa kassamagneeteissa, eli olis tolla yhtälöllä luullut plussatuloksen lohkeavan!? Kenties John Carterin huonon sukseen takana on se, et taustalla on tosiaan kirja, eikä vaikkapa sarjakuva.

Kohdeyleisö tollaselle skifisadulle on kuitenkin just teinit ja ei kai se porukka paljoo enää kirjallisuutta kuluta. Ja asiaa tuskin on Disneyn kannalta jelppinyt sekää, ettei leffassa ole mukana ainuttakaan filmitaivaan isoa staraa. Pätkän nimiroolin vetävä Taylor Kitsch on varsin tuntematon liuhuletti, eikä ohjauksesta vastaava Andrew Stantonkaan ole mikään kassamagneetti, vaik animaatiopuolella ihan gurun mainetta nauttiva herra on pokannut ihan Oscar-patsaankin (paras animaatio: Wall-E).


Meitsi kuitenkin diggas leffasta. Oli kliffa viimein nähdä John Carter -saagan alkusoitto valkokankaalla ja vielä kolmiulotteisena. Sisäinen pikkupoika oli varsin täpinöissään ja huutais tarinalle jatkoa. Sitä tuskin tollasen taloudellisen katastrofin jäljiltä on luvassa, mikä on sinänsäkin sääli, sillä leffa loppui aika jännään sekä mielenkiintoiseen kohtaukseen, jota ohjatessa on vielä selvästi tekijäpossella ollut jatko-osat mielessä…

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: