Aamupuurolla Kahvila Harlekiinissa

3 Huh

Pakkohan se on herrasmiehistelijänkin myöntää, et rakas Kallio on kaupunginosana menossa pahasti Punavuoren viitoittamalla tiellä kohti sliipattua ja sisäsiistiä kliiniyttä. Onneksi on vielä muutama mesta, joissa voi fiilistellä vanhoja aikoja todelliseen old school -stailiin. Ja kaikki noista rosoisista retropaikoista eivät ole edes kaljakuppiloita!

Porthaninkadulla katu-uskottavan Majava Baarin, astetta kansanomaisen Oivan Bistron, S-ryhmäjunttilan Chico’sin ja muiden monekirjavien puljujen keskellä lymyilee ikiaikaisen oloinen ja ajan pysähtyneisyyttä symboloiva Harlekiini. Sinne ku astuu ineen niin ei heti snaijaa, millä vuosikymmenellä tai edes tuhannella nyt mennään. Toi pätee niin hyvässä ku pahassa.

Mesta on varsin nuhjuinen ja sisustukseltaan suorastaan törkeän oloinen, mut silti omalla karulla tavallaan varsin kotoinen. Tääl ei tarvii spennata tai päteä vaan sumppinsa voi kiskoa kitusiin ihan omana itsenään. Ja jos ei seissyt pannukahvee maita niin kandee etenkin aamusella kysellä puuron perään. Jos natsaa ja kattilassa on viel apetta kauhottavaksi, niin saat kahden ja puolen egen hintaan etees sellasen kulhon herkkua, et sillä lähtee päivä käyntiin ja voi sen voimalla lounaankin skipata ihan iisisti. Mesta aukee kuudelta ja kokemuksesta voin sanoa, et aamupuuro alkaa olla finaalissa heti ysin pintaan…

Aamun perussetti: Harlekiinin riisipuuro ja Hesari

On ollut viime aikoina tapana startata aamu tollasen puurokulhon voimalla. Ja samalla ku lukee viel kannesta kanteen Hesarin, niin on kyl ihan hyvät raamit siin sit jatkaa päivää eteenpäin. Harlekiinissa ku ei katota yhtään vinoon, vaik tsittais skidisti pidempäänkin eli setit voi nauttia kaikessa rauhassa ja lungilla pössiksellä. Sopii siis tällaiselle downshiftaajalle ku viikset hipsterille!

Puuron lisäksi kandee ottaa paikan tuore ja kotitekoisen makuinen korvapuusti kahvin kylkeen (yht. 3,50 €) tai sit vetää isompaan aamuhuikoon brekkarisydeemi (5,20 €), joka sisältää kahvin, vapaavalintaisen sämpylän, egun ja lasin tuoremehua. Ihan jees siis noiki tsydeemit, mut ite kyl liputan eniten riisipuuron ja sokeri-kanelisekoituksen kauniin harmonisen liiton puolesta. 🙂

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: