Ravintola Lasipalatsin Helsinki-menu

12 Huh

Pari vuotta sitten Ravintola Lasipalatsi pokkas pystin parhaasta Helsinki-menusta, ja siit asti on ollu ohjelmassa ton setin koeajaminen. Eikä menny ihmisetanalta ku pari vuotta suunnitelman toteuttamiseen. Hyvää kuitenkin kandes venttailla, sillä stadi-inspiroitunut menu oli tosiaankin kaiken suitsutuksen arvoinen.

Alkuun räävin naamariini erinomaisen skumpan ryydittämänä savukalahässäkän, jonka ainoa miinus oli perunan käyttö raaka-aineena. Keitinpottu ei nyt vaan tähän aikaan vuodesta ole se paras mahdollinen raaka-aine, vaik kuinka sitä tuunais. Mut fisu oli tossa onneks pääosassa, ja se kanto hyvin viittansa luvaten paljon jatkoa ajatellen…

Stadin Savustamon kylmäsavulohta ja ruohosipulismetanaa

Pääruokana olikin sit varsinainen jackpot, ku pöytään roudattiin ylikypsää karitsanniskaa vuohenjuustomoussella ja kukkakaalilla ryyditettynä. Liha oli hävyttömän mureaa ja maukasta. Ja vaik en ole todellakaan mikään kukkakaalifani, niin jopa se veti suun muikeaksi, vuohenjuustohärpäkkeestä puhumattakaan. Nyt ku jälkikäteen tota settiä fiilistelee, niin taitaa olla niin, etten oo tänä vuonna yhtä hyvää lihakönttiä eteeni saanu ku mitä toi karitsa oli. Eikä asian tolaa heikentäny sekään, et tarjoilijan suosittelema Lapparin tumma Tuisku-luomubisse komppas makoisaa karitsaa ihan kybällä. Annos oli viel tollaseks fine dining -sydeemiksi varsin buli, eli pötsi oli varsin täys jo ton tokan annoksen jäljiltä.

Yrttikuorrutettua Ahvenanmaan karitsan niskaa & vuohenjuusto-kukkakaalipyreetä

Lapin Kulta Tuisku (pintahiivalla valmistettu luomuolut, 4,7%)

Ei kuitenkaan puhettakaan, et olis laittanu hanskoja naulaan. Olis nimittäin kaduttanu loppu elämän, jos olis jättäny väliin suklaapohjaisen jälkkärin. Siin oli riisisuklaisen keksin ja kauniin mansikan voimalla koristeltu minttusuklaakakkuslaissi, jota keventämään oli pyöräytetty joku marjainen hässäkkä. Pirun täyteläinen ja suun messingille vääntävä kokonaisuus, jonka koko oli taas sitä luokkaa, et ei ihan heti tee suklaata mieli.

Minttusuklaaleivos ja marjamoussea

Kokonaisuus oli siis monipuolinen, tasalaatuinen ja varsin upea, vaikkakin ujosti yllätyksetön. Laadukas setti bungas karvan alle 50 egee ja oli jokaisen sentin arvoinen. Ei kenties ihan silkkaa universumin parhautta, mut sen verran kiitettävä veto, et kelpaa muillekin suositella. Ja lisäpojoja viel hyvästä sijainnista ja kivasta sekä ajattomasta funkkismiljööstä. Eikä voi palveluakaan moittia, ku koko ajan oli sellanen fiilis, et ollaan hyvissä käsissä ja henkilökuntaa ihan oikeasti nappaa se, kuinka me viihdytään. Kiitos siitä.

Mainokset

Samaa vai eri mieltä? Sana on vapaa!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: